duminică, 21 mai 2017

Ocean Heaven (2010)

Titlu original: Hai yang tian tang

Gen: Drama

Distributie: Jet Li, Zhang Wen, Lun-mei Gwei, Yuanyuan Zhu, Yuanyuan Gao

Regizor: Xiaolu Xue [a mai regizat: Finding Mr Right(2013), Finding Mr Right 2(2016)]

Premii:
- Favorite Actor (Zhang Wen), Beijing Student Film Festival, 2011
- Male Actor in a Motion Picture (Zhang Wen), Golden Phoenix Awards, China 2011
- Outstanding New Actor (Zhang Wen), Huabiao Film Awards, 2011

Nota Gealapa: 7.80

Filmul dezvolta subiectul dragostei de parinte si al autismului infantil.

Nu pot sa spun ca acest film m-a facut sa plang, dar ochii mi s-au umezit si mi-am suflat mucii de vreo doua ori. A fost o surpriza totala si foarte placuta. Povestea este foarte puternica si asta se datoreaza faptului ca abordeaza un subiect greu si sensibil. Este simplu din punct de vedere al mijloacelor folosite, dar extrem de complex din punct de vedere al scenariului si propune unele scene sfasietoare.

Distributia contine nume importante ale cinematografiei chinezesti. Surpriza consta in faptul ca am avut ocazia sa ii vad interpretand si etalandu-si cu adevarat talentul, pantru ca Hollywoodul, atunci cand le pemrite accesul pe ecrane, ne infatiseaza de obicei actorii din aceasta parte de lume doar ca pe niste luptatori de arte martiale care vorbesc o engleza stalcita. Jet Li si Zhang Wen au amandoi interpretari excelente, sensibile si foarte credibile.

Bineinteles ca filmul are si cateva povesti secundare care nu contribuie cu nimic in dezvoltarea subiectului principal si chiar o metafora inutila in care un om din circ, el insusi outsider, accepta mai usor in preajma lui o persoana autista, dar per total, avem in fata un film bun, care va va face sa oftati inca si la cinci minute dupa ce se termina. Cu siguranta trebuie vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!