duminică, 14 mai 2017

Rosemary's Baby (1968)

Gen: Horror

Distributie: Mia Farrow, Joh Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans

Regizor: Roman Polanski [a mai regizat: Based on a True Story(2017), Venus in Fur(2013), Carnage(2011), The Ghost Writer(2010), To Each His Own Cinema(2007)]

Buget: 2.300.000 $
Incasari: 178.000.000 $

Filmul a obtinut 10 premii, printre care:
- Best Actress in a Supporting Role (Ruth Gordon), Academy Awards, USA 1969
- Best Supporting Actress (Ruth Gordon), Golden Globes, USA 1969
- Best Foreign Actress (Migliore Attrice Straniera) (Mia Farrow), David di Donatello Awards, 1969
- Best Foreign Movie Performer (Mejor intérprete extranjero) (Mia Farrow), Fotogramas de Plata, 1970
- Best Foreign Film, French Syndicate of Cinema Critics, 1970

Nota Gealapa: 8.05

Un cuplu tanar se muta intr-un apartament nou, unde ajung sa fie inconjurati de vecini si coincidente ciudate. Dupa ce ramane insarcinata, sotia devine paranoica in privinta sigurantei copilului sau.

Un film horror unic. Nu exista nici un efect special, nici o cascadorie si nici vruen monstru care sa iti bantuie noptile dupa ce vezi filmul. Exista in schimb o stare de tensiune maxima si fiori din plin, obtinute doar printr-o scriitura reusita si interpretari foarte bune. Este unul din filmele de referinta ale lui Roman Polanski. Nu stiu de ce regizorii de filme horror din ziua de azi nu sunt la fel de atenti cu scenariile lor, cum este Polanski.

Distributia este foarte buna. multi actori experimentati, toti cu interpretari reusite. Mia Farrow este in prim-plan, iar prestatia ei este foarte credibila, rolul sau nefiind cel tipic al unei blonde in filmele de groaza.Totusi, parca rolurile secundare sunt cele care stralucesc cu adevarat. Calitatea interpretarilor este cel mai important avantaj al acestui film. Senzatia este ca actorii nu au risipit nici macar o replica din scenariu.

Felul in care este construit filmul este magnific si ar trebui predat in orice scoala de cnematografie. Ritmul nu este foarte alert la inceput, dar creste constant, iar Polanski se pricepe de minune sa imprastie in film mici puzzleuri si indicii pe acre sa le intelegi abia la final. Imi place si ca ultima rasturnare de situatie te ia prin surprindere in totalitate, dar nu strica firul logic al povestii. Adaugam la toate astea si o coloana sonora discreta, dar potrivita si rezultatul este un film acre nu trebuie ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!