marți, 9 mai 2017

Risen (2016)

Gen: Aventura, Drama, Actiune

Distributie: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth, Cliff Curtis, María Botto

Regizor: Kevin Reynolds [a mai regizat: Tristan + Isolde(2006), The Count of Monte Cristo(2002), One Eight Seven(1997), Waterworld(1995), Rapa nui(1994)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 37.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 51/100

In anul 33, un tribun roman in Iudea primeste misiunea sa gaseasca cadavrul unui evreu despre acre se zvoneste ca a inviat din morti.

Inca un film cu Iisus. Prin ce este diferit acesta fata de altele? Prin faptul ca se concentreaza exclusiv pe misterul inaltarii, nealegand calea usoara ca marea majoritate, abordand tema patimilor lui Iisus. Cu toate astea si in ciuda unui buget decent, filmul nu arata deosebit, ba chiar arata ca o productie cu buget redus si nu cred ca va deveni noul film pe care il vom vedea pe toate posturile tv in fiecare an de Paste. Se simte cumva mana tremuranda a unui regizor care vine dupa o pauza.

Distributia are cateva nume cunoscute, dar si acestea tot din linia a doua a Hollywoodului. Interpretarea lui Joseph Fiennes a fost chiar bunicica pe alocuri, dar nu l-a ajutat nici scenariul si nici colegii de platou. O sa il urmaresc cu interes si in alte filme pentru are ceva potential; sper doar sa nu apuce calea filmelor la si de duzina.

Faptul ca povestea este spusa prin ochii unui necredncios este o abordare noua si da prospetime unei povesti biblice. Prima treime a filmului are un ritm haotic si destule gauri pe planul temporal si logic, dar din fericire devine mai bun spre final. Concluzia este ca ar merita o vizionare. Este un film destul de bun; mai bun decat mute filme care abordeaza un subiect care nu mai atrage decat ortodocsi fanatici. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!