marți, 2 mai 2017

[Rec] (2007)

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Pablo Rosso, David Vert

Regizor: Jaume Balagueró [a mai regizat: [REC4]: Apocalypse(2014), Sleep Tight(2011), [Rec]2(2009), Films to Keep You awake: To Let(2006), Fragile(2005)]

Buget: 1.500.000 €
Incasari: 42.000.000 $

Filmul a obtinut 16 premii, printre care:
- Silver Scream Award, Amsterdam Fantastic Film Festival, 2008
- Pegasus Audience Award - Best Film, Brussels Itnernational Festival of Fantasy Film (BIFFF), 2008
- Silver Raven - Jury Prize, Brussels Itnernational Festival of Fantasy Film (BIFFF), 2008
- Audience Jury Award, Fantasporto, 2008
- International Fantasy Film Award - Best Film, Fantaasporto, 2008

Nota Gealapa: 7.65

Un reporter si un cameraman urmaresc un echipaj de pompieri intr-un bloc, unde raman blocati alaturi de un lucru infricosator.

Nu sunt deloc fanul filmelor horror filmate la persoana intai, dar din cand in cand, cate unul arata ca se poate si asa.  [Rec] este filmat practic cu o singura camera, este un film european cu un buget modest, dar arata destul de bine si creeaza o tensiune maxima pe acre o mentine pana la final. Spaniolii au dat nastere unei francize pe bani putini. Inteleg ca sequelurile nu sunt la fel de reusite, dar tot o sa le vad.

Distributia este cvasi-anonima, dar 90% dintre ei performeaza foarte bine. Din pacate, a dat-o in bara chiar protagonista care are o interpretare plina de clisee, dar acest lucru nu a fost suficient ca sa strice filmul. Macar este foarte frumoasa. In afara de replicile rolului principal, scenariul a propus dialoguri credibile pentru intriga de care am avut parte.

O sa ma arunc putin si o sa spun ca acest film este la acelasi nivel cu The Blair Witch Project. Cele doua sunt foarte similare, dar [Rec] nu a avut nici banii si nici campania de marketing de care s-a bucurat filmul amintit mai sus. Nu imi schimba insa opinia despre acest gen POV de a face filme. cred  in continuare ca este un stil deja uzat excesiv si la indemana oricarui amator care crede ca poate face un film. Acest film, impreuna cu alte cateva, sunt doar niste exceptii reusite. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!