sâmbătă, 3 martie 2018

Crimson Peak (2015)

Gen: Drama, Horror, Fantastic

Distributie: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Jim Beaver

Regizor: Guillermo del Toro [a mai regizat: The Shape of Water(2017), Pacific Rim(2013), Hellboy II: The Golden Army(2008), Pan's Labyrinth(2006), Hellboy(2004)]

Buget: 55.000.000 $
Incasari: 75.000.000 $

Premii:
- Best Horror Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Supporting Actress (Jessica Chastain), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Production Design, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2016
- Best Supporting Actress (Jessica Chastain), Fangoria Chainsaw Awards, 2016
- Best Special Effects, Fright Meter Awards, 2015
- Best Actress in a Feature Film Suppporting/Principal Role Age 5-11 (Sofia Wells), The Joey Awards, Vancouver 2016

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 66/100

Dupa o tragedie in familie, o scriitoare aspiranta este impartita intre dragostea pentru prietenul ei din copilarie si tentatia unui strain misterios. Incercand sa scape de fantomele trecutului, ea ajunge intr-o casa care respira, sngereaza si isi aminteste.

Acest film este destul de inselator. La inceput nu am avut mari asteptari, avand in vedere ca urma sa vad o poveste de dragoste cu fantome. Filmul are insa un inceput neasteptat de bun, care m-a facut sa sper ca urmeaza sa vad un horror foarte bune. Din pacate, tot ce urmeaza dupa m-a readus cu picioarele pe pamant. Intriga nu este rea, dar scenariul a facut intreaga poveste previzibila. Efectele vizuale foarte bune, m-au facut sa sper pana in ultima clipa la o rasturnare de situatie care sa ma dea pe spate, dar aceasta nu a mai aparut.

Distributia nu este rea deloc si contine destule nume importante. De aceea si interpretarile sunt destul de bune, din pacate insa protagonistii nu prea au avut material cu care sa lucreze. Prestatiile artistice sunt in concordanta cu perioada in care se desfasoara actiunea si sunt destul de credibile, dar toata experienta si priceperea actorilor nu au putut salva in intregime o poveste banala. Dintre toti, cea mai seducatoare prestatie a avut-o Jessica Chastain, care capteaza intreaga atentie din momentul in care apare pe ecran.

Pot sa spun ca sunt un fan al filmelor lui Guillermo del Toro, dar acest film nu va fi opera lui de referinta. Chiar si asa, nu pot sa ma declar in totalitate dezamagit. Filmul nu este un horror; este mai degraba o poveste de drgaoste cu iz gotic, cu cateva elemente horror. Nu am mai vazut acest gen abordat de ceva vreme si Guilermo del torro nu s-a descurcat chiar rau. Filmul are destul de mult sange si scene gore, deci daca stomacul vostru nu prea suporta asa ceva, nu cred ca aveti sanse sa vedeti filmul pana la final.in ciuda problemelor narative, filmul merita vazut fie si numai pentru efectele vizuale foarte bune, care ar putea deveni lectii despre cum trebuie sa arate o fantoma in filme. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!