sâmbătă, 10 martie 2018

The Debt (2010)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Helen, Mirren, Sam Worthington, Tom Wilkinson, Ciarán Hinds, Romi Aboulafia

Regizor: John Madden [a mai regizat: Miss Sloane(2016), The Second Best Exotic Marigold Hotel(2015), The Best Exotic Marigold Hotel(2011), Killshot(2008), Proof(2005)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 46.000.000 $

Filmul a obtinut 13 premii, printre care:
- Actress Defying Age and Ageism, Alliance of Women Film Journalists, 2012
- Best Equality of the Sexes, Women Film Critics Circle Awards, 2011

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 65/100

In 1965, trei agenti Mossad patrund in Berlinul de Est pentru a captura un criminal de razboi nazist. Trei zeci de ani mai tarziu, scretele pe care ei le impartasesc se intorc sa ii bantuie.

Un film destul de interesant; un remake al unei productii israeliene din 2007, cu acelasi nume. Este un thriller pentru pensionari. Povestea este interesanta, dar ritmul este extrem de lent. In plus, nu imi prea plac din principiu filmele pe a caror intreaga durata actiunea se desfasoara alternativ in doua planuri temporale diferite, unul justificandu-l pe celalalt. Din fericire, filmul a avut consistenta, iar scenariul a fost destul de bun pentru a compensa.

Distributie este foarte buna. Asa cum se intampla de obicei in astfel de filme, aven de a face cu doua tipuri de actori. Unii batrani, de a caror prezenta te bucuri pentru ca nu stii daca va mai fi vreuna si unii tineri, daca ai noroc destul de relevanti, iar acest film a avut nume importante de toate varstele. Helen Mirren si Jessica Chastain au avut prestatii bune, ambele impartindu-si personajul principal. La polul opus l-as nominaliza pe Sam Worthington, care nu a fost in cea mai buna forma.

M-am bucurat sa vad un film, care nu se bazeaza pe efecte speciale si vizuale spectaculoase pentru a obtine succesul. Puterea filmului este data de scenariul bun acre a facut povestea credibila si de prestatiile buna din partea actorilor. Filmul mi-a tinut interesul crescut pana la final, iar deznodamantul raspunde la majoritatea intrebarilor pe care le ai si ofera o inchidere buna, lucru din ce in ce mai rar la filmele de astazi.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!