duminică, 11 martie 2018

After the Storm (2016)

Titlu original: Umi yori mo mada fukaku

Gen: Drama

Distributie: Hiroshi Abe, Yȏko Maki, Satomi Kobayashi, Lily Franky, Sȏsuke Ikematsu

Regizor: Hirokazu Koreeda [a mai regizat: The Third Murder(2017), Ishibumi(2015), Our Little Sister(2015), Like Father, Like Son(2013), I Wish(2011)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Non-U.S. Release, Online Film Critics Society Awards, 2017

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 84/100

Dupa moartea tatalui sau, un detectiv particular se straduieste sa isi plateasca pensia alimentara si incearca sa se reconecteze cu sotia si fiul lui.

Filmul asta e facut mai degraba sa gadile simturile criticilor, decat sa placa spectatorilor. Cel mai ciudat lucru la el este ca nu e deloc ciudat, asa cum m-as fi asteptat de la un film japonez. Este o poveste normala, poate chiar banala, acre aminteste si de unele filme romanesti, dar este pusa in cena bine si ajutata cu un scenariu foarte bun. Chiar si asa, cei care prefera actiunea si tehnologia, probabil se vor plictisi urmarindu-l.

Distributia nu imi spune nimic din punct de vedere al numelor, poate cu exceptia lui Hiroshi Abe, pe care l-am mai vazut, dar am vazut interpretari solide si credibile, in care nu s-a exagerat cu influentele asiatice, ba chiar as spune ca acestea aproape au lipsit cu desavarsire. Actorii, prin prestatia lor, au lasat impresia ca urmaresc un film european, doar ca in limba japoneza.

Este genul acela de film care ridica unele intrebari interesante. Filmul nu propune rasturnari de situatie si se bazeaza in intregime pe dinamica relatiilor dintr-o familie. As putea spune chiar ca este o melodrama domestica, cu discursuri emotionale si acte feroce de egoism parental, care se incheie cu morala ca trebuie sa mergi inainte si sa incerci indiferent cat e de grea viata, pentru ca doar asa iti poti atinge obiectivele. Adevarul pe care filmul incearca sa il propovaduiasca este ca viata este mai putin despre cum sa obtii ce iti doresti, ci despre cum sa iti doresti ce ai deja. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!