luni, 12 martie 2018

Cashback (2006)

Gen: Romantic, Drama, Comedie

Distributie: Sean Biggerstaff, Emilia Fox, Michelle Ryan, Erica Ellis, Jay Bowen

Regizor: Sean Ellis [a mai regizat: Anthropoid(2016), Metro Manila(2013), The Broken(2008)]

Incasari: 4.000.000 $

Premii:
- Best Narrative Feature, Bermuda International Film Festival, 2007
- C.I.C.A.E. Award, San Sebastián International Film Festival, 2006
- Audience Award - Coup de Coeur, Sarlat International Cinema Festival, 2006

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 54/100

Dupa o despartire dureroasa, Ben se alege cu o insomnie. Ca sa treaca timpul mai repede el se angajeaza in tura de noapte la un supermarket, unde imaginatia lui artistica o ia razna.

Este un film mai ciudatel. Este genul acela de film cu mult monolog interior, care a facut ca toate pasaricile dezvelite pe care le-am vazut sa ma apropie mai degraba de o depresie decat sa ma incante. Este si destul umor, dar si acesta destul de negru. Desi acest gen de filme nu sunt neaparat preferatele mele, acesta reusise cumva sa imi para agreabil. Singura dezamagire a fost ca nu a avut curajul sa ramana in propria piele pana la final, iar deznodamantul este un happy-en clasic si aproape banal.

Distributia nu are cine stie ce nume importante, dar prestatiile actorilor nu au fost rele. Majoritatea au fost sub nota filmului, dar decente. As spune ca Emilia Fox a fost cam singura care s-a remarcat, fiind cea mai naturala si credibila dintre toti. Nici macar protagonistul, Sean Biggerstaff, nu s-a ridicat la inaltimea ei.

Filmul se vrea a fi unul filosofic, care sa raspunda la eterna intrebare: ce este dragostea? Desi ideile prezentate sunt intersante, concluzia mea este ca raspunsul nu a fost gasit. In acest caz, nu ramane sa va bucurati decat de abundenta de nuditate, de umorul bunicel si d eniste romantism in exces. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!