sâmbătă, 31 martie 2018

Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)

Gen: Razboi, Drama

Distributie: Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel, Steve Martin

Regizor: Ang Lee [a mai regizat: Life of Pi(2012), Taking Woodstock(2009), Lust, Caution(2007), Brokeback Mountain(2005), Hulk(2003)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 25.000.000 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 53/100

Billy Lynn, in varsta de 19 ani, este adus acasa dupa o victorie in Irak. Prin intermediul flashbackurilor. filmul dezvaluie ce s-a intamplat cu adevarat cu plutonul sau, scotand la iveala contrastul dintre realitatile razboiului si perceptia americanilor despre acesta.

Piata este cumva saturata de filme despre soldati care se intorc defecti din razboi. Acest gen a pierdut mult din impactul emotional pe care il avea pe vremuri. Ca un asemena film sa poata fi memorabil astazi trebuie sa fie cu adevarat deosebit, iar acesta nu este. Are cateva momente foarte bune, scene cu adevarat emotionante, dar in cea mai mare parte nu reuseste sa transmita ce isi doreste. Chiar daca nu este un film de razboi clasic, este departe insa de a fi plictisitor. ofera si putina comedie, chiar daca aceasta este de cele mai multe ori amara.

Cele mai importante nume din distributie le regasim in roluri secundare. Personajele principale sunt interpretate de actori mai tineri, care au oferit interpretari oscilante, dar in general decente. Joe Alwyn este cel care a aratat cel mai mult potential si a carui cariera s-ar putea sa evolueze spectacuos la un moment dat. Ca o nota personala, pot sa va spun ca chiar si intr-un asemenea film, Kristen Stewart tot enervanta mi s-a parut.

Mi se pare ca acesta nu este un film anti-razboi. Este doar un film care vrea sa starneasca emotie in jurul unui soldat tanar ajuns in razboi, fara sa ofere o parere proprie si asta merita apreciat. Nu este cel mai palpitant film, dar este destul de emotional, de aceea nu va fi pe placul tuturor categoriilor de public. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!