luni, 19 martie 2018

Castle (2009-20016)

Gen: Mister, Crima, Drama

Numar sezoane: 8 (173 de episoade)

Distributie: Nathan Fillion, Stana Katic, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Favorite TV Actor-Supporting Role in a Drama (Jon Huertas), ALMA Awards, 2012
- Top Television Series, ASCAP Film and Television Music Awards, 2013
- Outstanding Color Grading - Television, Hollywood Post Alliance, USA 2013
- Best Primetime Television Program, Imagen Foundation Awards, 2013
- Best Actor/Television (Jon Huertas), Imagen Foundation Awards, 2013

Nota Gealapa: 8.40
Metascore: 54/100

Dupa ce un criminal imita crimele din cartile sale, scriitorul de succes Richard "Rick" Castle primeste permisiunea din partea primarului New Yorkului sa insoteasca la cazuri o echipa de detectivi de omucideri, in scopuri de cercetare pentru viitoarele sale carti.

Am o slabiciune pentru serialele politiste si daca un astfel de serial este cat de cat bun ma prinde imediat. Din fericire acesta este foarte bun. Primul sezon are doar 10 episoade, care devin din ce in ce mai bune si sunt suficient de interesante cat sa starneasca interesul pentru celelalte. Pe langa cazurile rezolvate de protagonisti, filmul dezvolta si o intriga mai complexa, destul de interesanta, care revine odata la acteva episoade si care asigura un nivel intens de suspans.

Numele din distributie nu imi erau deloc cunoscute inainte sa vad serialul, dar am avut ocazia sa descopar o mana de actori foarte buni, care au avut prestatii consistente si constante pe durata tuturor celor opt sezoane. Toate personajele au fost foarte credibile, atat cele principale cat si cele secundare, dar si cele negative. Interpretarile chiar au fost impresionante pe alocuri. Din pacate relatiile din spatele camerelor nu au fost la fel de stranse; aparent Nathan Fillion nu era foarte indragit de colegii sai.

Odata cu sezonul doi incep sa apara cazurile pentru care numai este suficient un episod, conexiuni cu alte seriale si cameouri foarte interesante. In sezonul trei au aparut si cazurile nerezolvate, acre adauga un plus de credibilitate, se inmultesc si cameourile si un episod care are in prim-plan traficul cu steroizi din Romania. Sezonul patru devine mai sexual, dar este si sezonul in care unul din cele mai indragite personaje se transforma in cel mai enervant. Sezonul sase este cumva apogeul acestui serial si are un final care te lasa inmarmurit, lasand loc unei noi intrigi principale care te da pe spate. Din sezonul incepe declinul. Sunt in continuare destule episoade foarte bune, dar noua intriga este prea trasa de par, dar in acest moment al serialului, inca tolerabila.

Ultimul sezon este poate si cel mai slab. Acest serial a fost gandit pentru cel putin noua sezoane si de aceea marea dezvaluire era programata sa apara mai tarziu. Pe la jumatatea sezonului opt insa, protagonista Stana Katic, a anuntat ca nu isi mai prelungeste contractul, ceea ce a dat lucrurile peste cap. Reactiile fanilor au fost intense si chiar daca initial urma sa se continue serialul si fara ea, producatorii au decis in cele din urma sa il incheie dupa opt sezoane, astfel ca marea dezvaluire a fost cumva o fasaiala, iar finalul abrupt, facut pe repede inainte si putin dezamagitor.

Idila din serial este una clasica cu persoane opuse care se atrag... uleiul si apa... focul si gheata. In ciuda unui inceput timid al serialului, nu numai a idilei dintre protagonisti, pe parcurs tensiunea sexuala dintre cei doi devine credibila. Pe masura ce serialul avanseaza tensiunea este din ce in ce mai mare si umorul este din ce in ce mai bun. Desi nu este un serial de comedie, m-am gasit de multe ori razand. O sa ma opresc aici pentru ca deja s-a cam lungit acest text si inchei prin a spune ca este un serial excelent pe care il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!