duminică, 25 martie 2018

Birth of the Dragon (2016)

Gen: Actiune, Biografic, Drama

Distributie: Billy Magnussen, Yu Xia, Philip Ng, Wang Xi'An, Hai Yu

Regizor: George Nolfi [a mai regizat: The Adjustment Bureau(2011)]

Incasari: 7.000.000 $

Premii:
- Best Film, Chinese American Film Festival (C.A.F.F.), 2016

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 35/100

Cu actiunea desfasurandu-se in anii '60 in San Francisco, Birth of the Dragon ofera o perspectiva moderna asupra filmelor clasice care l-au facut faimos pe Bruce Lee. Se inspira dintr-o lupta epica si inca controversata intre un Bruce Lee in plina ascensiune si maestrul kung fu Wong Jack, o lupta care a dat nastere unei legende.

Intriga este una extrem de ofertanta si de interes maxim. Pacat ca a fost tarata intr-o poveste superficiala si in intregime fictiva. Daca filmul si-ar fi bazat mai mult decat ideea pe faptele reale, ar fi fost mult mai bun si mai interesant. Se face referire la o lupta care a existat in realitate, la care au asistat doar vreo 7-8 persoane si despre al carei deznodamant nu este nimeni sigur. Filmul distorsioneaza si infloreste nejustificat atat motivul pentru care cei doi s-au infruntat, modul in care s-a desfasurat lupta, dar si ce s-a intamplat dupa.

La capitolul distributie filmul nu straluceste deloc. pun pe seama lipsei de resurse financiare absenta unor nume mai relevante, care ar fi dat o alta greutate si credibilitate filmului. Mi s-a parut aproape ofensator modul in care Philip Ng l-a portretizat pe Bruce Lee, facandu-l sa para un arogant egoist de duzina. Singura prestatie decenta pare ca a fost cea a lui Yu Xia, dar poate imi pare asa pentru ca nu am nici o referinta despre personajul sau.

Singurele lucruri care au legatura cu realitatea in acest film sunt faptul ca lupta a avut loc, iar dupa aceea Bruce Lee si-a schimbat stilul de lupta, acesta fiind si unul din argumentele celor care sustin ca Lee a pierdut lupta. IN rest, numai fictiune ieftina si o mana de scene de lupta destul de interesante. In final, acesta va ramane un film de categoria B care va cadea in anonimat, daca nu a facut-o deja. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!