duminică, 4 martie 2018

Burke and Hare (2010)

Gen: Comedie, Thriller

Distributie: Bill Bailey, Tom Wilkinson, Michael Smiley, Tim Curry, Paul Davis

Regizor: John Landis [a mai regizat: Mr. Warmth: The Don Rickles Project(2007), Slasher(2004), Susan's Plan(1998), Blues Brothers 2000(1998), The Stupids(1996)]

Buget: 7.500.000 £
Incasari: 5.000.000 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 46/100

O comedie neagra despre doi jefuitori de morminte din secolul XIX, care traiesc din cadavrele pe care le furnizeaza facultatii de medicina din Edinburgh.

O comedie britanica tipica. Are un anumit tip de umor, care nu este niciodata pe placul lor. Eu nu am nici o problema cu acest gen de comedie, numai ca aceasta nu a fost foarte amuzanta. Intriga este interesanta, dar scenariul iroseste mult din potentialul oferit de aceasta, iar scenele amuzante sunt sporadice. Macar filmul reuseste sa arate cum trebuie si transmite cu succes atmosfera din epoca in care se desfasoara actiunea.

Din punct de vedere al distributiei, cinematografia britanica a aruncat in acest film o parte din numele ei cele mai importante. Simon Pegg, Tom Wilkinson, Isla Fisher sau Andy Serkis, sunt doar cativa din cateva din numele care m-au facut sa am asteptari exagerate. Din pacate, desi nu pot spune ca prestatiile lor au fost rele, nici unul nu a a oferit o interpretare cu adevarat buna. Ca intreg filmul si prestatiile lor au fost doar ok.

Chimia dintre cei doi protagonisti, Pegg si Serkis, a functionat destul de bine. Ritmul este unul foarte alert, iar asta ajuta filmul. Avand in vedere ca nu este exagerat de amuzant, un ritm mai lent l-ar fi facut plictisitor. Ca sa ii citez pe producatori: aceasta este o poveste adevarata, cu exceptia partilor care sunt fictiune. Filmul are cumva la baza o poveste reala, iar asta il face mai interesant. Concluzia mea, este ca acest film a fost prea old school, chiar si pentru mine.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!