marți, 27 martie 2018

Brotherhood of the Wolf (2001)

Titlu original: Le pact des loups

Gen: Actiune, Horror

Distributie: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Jérémie Renier, Vincent Cassel, Émilie Dequenne

Regizor: Christophe Gans [a mai regizat: Beauty and the Beast(2014), Silent Hill(2006), Crying Freeman(1995), Necronomicon: Book of Dead(1993)]

Incasari: 71.000.000 $

Premii:
- Best New Actress (Émilie Dequenne), Cabourg Romantic Film Festival, 2001
- Best Costume Design (Meilleurs costumes), César Awards, France 2002
- Best Supporting Actress (Monica Bellucci), Fangoria Chainsaw Awards, 2003
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2001

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 57/100

In Franta secolului XVIII, Chevalier de Fronsac si prietenul sau indian, Mani, sunt trimisi de rege in provincia Gevaudan, pentru a investiga sutele de crime comise de o bestie misterioasa.

Acesta este unul din cele mai bune filme frantuzesti pe care le-am vazut. Imi lace originalitatea si atmosfera sinistra prezenta pe intreaga durata a filmului. Din punct de vedere al efectelor vizuale nu te da pe spate, dar povestea este solida si palpitanta. Nu mi-a placut ca a fost putin cam lung si a avut un exces de dramatism si romantism, tipic pentru filmele frantuzesti a caror actiune se desfasoara in epoca medievala.

In distributie avem parte de destule nume cunoscute, nu numai din cinematografia franceza. Ii putem vedea la lucru de exemplu si pe Mark dacascos si chiar pe Monica Bellucci, al carei personaj a beneficiat de o scena de sex cu singurul scop de a ne-o arata pe aceasta dezbracata. In acest film insa, ea chiar a aratat si ceva veleitati actoricesti. In rest, interpretarile nu au fost chiar deosebite, dar au fost prestatii suficient de solide.

Este destul de greu sa cataloghezi acest film. Un film horror de epoca, cu arte martiale si un varcolac si culmea, toate aceste piese functioneaza bine impreuna, daca sunteti dispusi sa nu va concentrati prea tare asupra detaliilor. Nu stiu de ce nu au fost facute astfel de filme pana acum, dar dupa acesta ma astept sa apara o serie de imitatii. Se abordeaza intr-un mod interesant si vesnicul conflict dintre biserica si rationalism. Daca alegeti sa il vedeti, veti avea parte de una din cele mai imaginative productii pe acre le-ati vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!