duminică, 1 aprilie 2018

Demolition (2015)

Gen: Drama, Comedie

Distributie: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis, C.J. Wilson

Regizor: Jean-Marc Vallée [a mai regizat: Wild(2014), Dallas Buyers Club(2013), Café de Flore(2011), The Young Victoria(2009), C.R.A.Z.Y.(2005)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Premii:
- Audience Award -Headliners, SXSW Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 49/100

Un banker de succes are probleme dupa moartea sotiei lui. Cu ajutorul unei operatoare de relatii cu clientii si a fiului acesteia, el incepe sa se puna pe picioare, incepand cu demolarea stilului sau de viata.

Filmul prezinta o draama destul de folosita pe la Hollywood, dar ne ofera o perspectiva inedita si asta il face destul de interesant. Pe parcurs, lucrurile devin putin ciudate, dar asta iti mentine interesul ridicat. Sunt multe mesaje si lectii pe care filmul incerca sa le ofere, unele in mod direct, iar altele trebuiesc citite printre randuri. Nu este un proiect acre sa ma fi dat pe spate, dar nici nu mi-a irosit timpul.

Fiecare actor important, trebuie sa isi adauge in portofoliu la un moment dat o drama majora, in care sa isi arate versatilitatea si toate abilitatile sale actoricesti. Pentru Jake Gyllenhaal nu este aceasta. Nici filmul nu este suficient de puternic si nici prestatia lui nu a fost chia deosebita, asa ca trebuie sa mai incerce odata. Naomi Watts m-a deprimat si de aceasta data, cum o face de cativa ani incoace cu fiecare ocazie. Doar tanarul Judah Lewis pot sa spun ca a fost o surpriza placuta la capitolul interpretare.

Desi au loc si cateva demolari fizice, filmul este despre un om care incearca sa faca fata mortii sotiei, analizandu-si fiecare aspect al vietii si demolandu-si toate prejudecatile, pentru a se descoperi pe sine. Nu il recomand ca si film de weekend, pentru ca in ciuda unui final cu oarece urme de optimism, atmosfera sumbra din acest film este posibil sa va strice finalul de saptamana. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!