joi, 26 aprilie 2018

Cassandra's Dream (2007)

Gen: Drama, Crima, Thriller

Distributie: Colin Farrell, Ewan McGregor, Hayley Atwell, John Benfield, Clare Higgins

Regizor: Woody Allen [a mai regizat: Wonder Wheel(2017), Café Society(2016), Irrational Man(2015), Magic in the Moonlight(2014), Blue Jasmine(2013)]

Buget: 13.000.000 £
Incasari: 23.000.000 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 49/100

Povestea a doi frati cu grave probleme financiare. Cand o a treia parte le propune sa comita o crima, lucrurile scapa de sub control si cei doi devin dusmani.

Un film cu puternice accente britanice. O poveste interesanta, dar pusa in scena intr-un mod destul de stangaci, care o face plictisitoare pe alocuri. Actiunea ar fi putut fi mai rapida si dialogurile o idee mai bune pentru a fructifica in intregime potentialul oferit de intriga. Din punct de vedere tehnic, filmul nu apeleaza aproape deloc la tehnologie, dar Woody Allen ne ofera cateva detalii cinematografice tipice pentru el.

Distributia este foarte buna si cu un scenariu putin mai bun pe mana, am fi avut parte de niste interpretari notabile. Chiar si asa, prestatiile au fost bunicele, dar chiar daca cei doi protagonisti s-au descurcat destul de bine, cel mai mult mi-a placut tot Tom Wilkinson, in putinul timp in care a aparut.

Filmul mediteaza putin asupra eternului subiect "crima si pedeapsa" oferind doua perspective diferite. Totusi, nu este atat de profund pe cat isi doreste sa fie, iar din ce ma duce pe mine capul, inteleg ca concluzia este ca indiferent de zbaterile noastre interioare si de straduinta noastra, suntem oricum la mana hazardului. Nu este cel ami palpitant film, dar cei care prefera productiile putin altfel s-ar putea sa il gaseasca pe placul lor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!