vineri, 6 aprilie 2018

DOA: Dead or Alive (2006)

Gen: Actiune, Aventura

Distributie: Jaime Pressly, Devon Aoki, Sarah Carter, Holly Valance, Natassia Malthe

Regizor: Corey Yuan [a mai regizat: Blade of Kings(2004), The Transporter(2002), So Close(2002), The Avenging Fist(2001), And Now you're Dead(1998)]

Buget: 21.000.000 $
Incasari: 8.000.000 $

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 38/100

Cei mai buni luptatori din lume sunt invitati sa ia parte la DOA, un concurs de arte martiale. Acolo, patru rivale vor trebui sa lucreze impreuna pentru a scoate la suprafata secretul pe care il ascunde organizatorul turneului.

Un film care ignora orice logica in construirea intrigii, care nu are cine stie ce fir narativ si acre a avut nevoie doar de un pretext pentru a ne oferi niste scene de lupta cu femei sexy, dar si o partida de volei feminin in bihini. Astfel ca singurul lucru din acest film sunt fetele si cateva scene de actiune destul de reusite. Cine asteapta de la un film profunzime, substanta, rasturnari de situatie spectaculoase si alte lucruri de acest gen va avea o dezamagire crunta daca alege sa il vada pe acesta.

Distributia este in regula pentru un asemena film usurel. Fetele fac o treaba buna si reusesc sa fie sexy in timp ce tabacesc niste funduri de barbati aroganti. Nu poate fi vorba de vreo versatilitate actoriceasca, sau de alte calitati deosebite pe care cineva le-ar fi putut etala, dar nu am vazut nici prestatii dezastruoase in roluri semnificative.

Fetele sa nu isi faca impresia ca vor vedea vreun film feminist, despre cat de puternice sunt femeile. Este doar un grup de luptatori care se bat intre ei in sistem piramidal, multi dintre acestia fiind femei. Ba chiar filmul etaleaza cateva din stereotipurile fmeinine enervante. Nu este Charlie's Angels dar este un film agreabil care mi-a placut intr-o oarecare masura.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!