duminică, 8 aprilie 2018

Carol (2015)

Gen: Dragoste, Drama

Distributie: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Kyle Chandler, Jake Lacy

Regizor: Todd Haynes [a mai regizat: Wonderstruck(2017), Six by Sondheim(2013), I'm Not There(2007), Far from Heaven(2002), Velvet Goldmine(1998)]

Buget: 11.800.000 $
Incasari: 41.000.000 $

Filmul a obtinut 75 de premii, printre care:
- Best Lead Actress (Cate Blanchett), AACTA International Awards, 2016
- Best Supporting Actress (Rooney Mara), AACTA International Awards, 2016
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2016
- Best Screenplay, Adapted, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Cinematography, Alliance of Women Film Journalists, 2016

Nota Gealapa: 7.20
Metascore: 95/100

In New Yorkul anilor '50, o fotografa aspiranta dezvolta o relatie intima cu o femeie mai in varsta.

este genul acela de filma sezat, facut pentru festivaluri si pentru a aduna premii. Povestea este interesanta, dar modul in acre este pusa in scena este destul de retinut, special parca pentru a nu supara criticii. Mi-au placut foarte mult unele detalii cinematografice, fie ca a fost vorba de peisaje, de liniste, sau de culori scoase in evidenta in anumite momente. Putin cam lung pentru o povestea in acre nu se intampla atat de multe lucruri, dar nu pot sa zic ca m-a plictisit.

Distributia este intresanta, cu nume relevante, chiar daca din punctul meu de vedere nu cele mai carismatice. Nu imi place in mod deosebit de nici una dintre protagoniste, dar si Cate Blanchett si Rooney Mara au oferit interpretari bune spre foarte bune. Am mai recunoscut cateva fete, dar filmul este exclusiv despre personajele celor doua amintite mai devreme, asa ca ceilalti actori nu prea au avut timp pe ecran.

Epoca in care se desfasoara actiunea pare surprinsa perfect, fara nici o exagerare a vreunei caracteristici a perioadei, cum se intampla destul de frecvent. Este un film sensibil, mai degraba pentru publicul feminin matur. Poate fi genul de film pe care sa il vezi in cuplu, mai ales daca partenerul tau are acelasi sex ca tine. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!