luni, 9 aprilie 2018

7 Days in Havana (2012)

Titlu original: 7 días en La Habana

Gen: Drama

Distributie: Josh Hutcherson, Vladimir Cruz, Magali Wilson, Daisy Granados, Claudia Muniz

Regizor: Laurent Cantet [a mai regizat: L'atelier(2017), Return to Ithaca(2014), Foxfire(2012), The Class(2008), Heading South(2005)]

Buget: 3.000.000 €

Nota Gealapa: 6.50

O lesbiana, un actor aspirant, o cantareata la inceput de drum, o casnicie in saracie, o comunitate de acrtier si doi regizori renumiti au experienta scurte, dar memorabile in capitala Cubei, Havana.

O colectie de sapte scurtmetraje, cu sapte regizori diferiti si cu oarecare legatura intre ele, unele mai interesante decat altele. In afara de cateva cubaneze superbe dezbracate, filmul ofera si cateva povestioare interesante. Unele dintre ele au avut chiar un nivel ridicat de tensiune. Este interesant sa vedem stiluri diferite de regie si metode diferite de a crea suspans. Din pacate as spune ca doar trei-patru dintre aceste filmulete au fost cu adevarat reusite.

Distributia a fost surprinzatoare. Nu ma asteptam sa il vad pe Josh Hutcherson intr-un film european, dar ma puteam lipsi de prezenta lui, pentru ca a avut o prestatie mediocra, iar faptul ca personajuls au trebuia sa ajunga la o scoala de actorie mi se pare o ironie involuntara foarte buna. Surpriza cea mai mare a fost insa, sa il vad pe Emir Kusturica interpretandu-se pe el isusi si admitand cumva ca este un betiv antisocial.

Privind obiectiv, filmul asta nu este chiar o opera de arta, dar are suficiente atuuri sa te faca sa il indragesti si sa nu stii de ce. Fiecare scurtmetraj are loc in cate o zi a saptamanii, iar pana vineri lucrurile au fost ok, dar i weekend totul o ia la vale si de fapt acolo ar fi trebuit sa fie apogeul. Cel ami rau imi pare de sambata pentru ca incepuse cu doua lesbiene adolescente care se indragostesc, dar din pacate pentru ele si pentru toti cei acre au vazut filmul relatia lor se intrerupe brusc. Daca vreti sa vedeti un film tonic in cea mai mare parte, care reuseste sa ofere cumva o imagine destul de realista a Cubei si cu o cinematografie decenta, atunci vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!