sâmbătă, 7 aprilie 2018

Black Panther (2018)

Gen: Actiune, SF

Distributie: Chadwick Bosman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman

Regizor: Ryan Coogler [a mai regizat: Creed(2015), Fruitvale Station(2013)]

Buget: 200.000.000 $
Incasari: 1.284.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 88/100

T'Challa, regele Wakandei, ajunge pe tronul natiunii africane izolata dar avansata din punct de vedere tehnologic, dar este pus la incercare de un rival care a fost victima tataluis au in copilarie.

Eu sunt de parere ca piata de super-eroi este saturata de cativa ani, dar cu toate astea, din cand in cand isi mai face loc cate unul, iar Marvel se pricepe de minune sa ii integreze si sa faca publicul sa ii accepte. Acest film este un origin story, asa ca nu si-a atins inca potensialul de actiune explozia, dar este un origin story excelent. Impecabil din punct de vedere tehnic, filmul are un aer proaspat. in sfarsit un film de acest gen a carui actiune nu se desfasoare in America, sau eroul nu este american. Imaginea unei tari din Africa, deschizand un centru umanitare in State mi-a placut suspect de mult. Povestea nu este revolutionara, dar este pusa in scena fara greseala si potentialul sau este fructificat la maxim.

Distributia are o contributie majora la senzatia de proaspat pe care o emana filmul. Nu sunt actori folositi in exces. Sunt figuri noi, atragatoare, exotice si surprinzator de capabile. Intr-un asemenea film foarte rar rasare o interpretare demna de premii majore, dar nici nu cautam asa ceva in mod deosebit. Important este ca prestatiile actorilo sa fie solide, iar in acest caz aceasta sarcina a fost indeplinita cu succes.

Evitand stereotipurile clasice ale filmelor americane cu astfel de eroi, Black Panther cade fara sa vrea in extrema altui gen de clisee: cel in care America, sau vestul in general, sunt diavolul si Africa este binele suprem. Combinatia de clisee din acest film este una atat de ciudata, incat ar putea parea ca acestea nu exista deloc. Mai sunt cateva lucruri inexplicabile in poveste, cum ar fi de exemplu ca liderul celei ami avansate natii din lume este ales printr-o...lupta pana la moarte, dar inteleg necesitatea unor astfel de nepotriviri. Per total, este un film extrem de sexy din punct de vedere vizual, cu o poveste decenta, cu interpretari solide din partea unor actori care arata bine si cred ca este pentru toata lumea. Pe de alta parte, fata cu care l-am vazut la cinema a adormit pe la jumatatea lui, deci poate nu este chiar pentru toata lumea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!