miercuri, 4 aprilie 2018

Dangal (2016)

Gen: Biografic, Drama, Actiune

Distributie: Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra, Aparshakti Khurana

Regizor: Nitesh Tiwari [a mai regizat: Bhoothnath Returns(2014), Chillar Party(2011)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 310.000.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Asian Film, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2017
- Best Action, Filmfare Awards, 2017
- Best Film, Filmfare Awards, 2017
- Best Director, Filmfare Awards, 2017
- Best Actor (Aamir Khan), Filmfare Awards, 2017

Nota Gealapa: 8.45

Fostul luptator Mahavir Singh Phogat si cele doua fiice luptatoare ale sale incearca sa atinga gloria la Commonwealth Games, infrutand greutati si opresiunea sociala.

Este primul film de acest gen originar din India pe care am avut ocazia sa il vad si m-a dat pe spate total. Daca unei povesti reale foarte puternica de una singura ii adaugi putina drama indiana, rezultatul este o epopee palpitanta si plina de emotie. Elementele clasice din filmele indiene au fost limitate la minim. Muzica se mai aude din cand in cand, dar exista o singura scena de dansi si chiar si aceea are loc la o nunta , deci i s-a dat cumva un sens. Fara tehnologie si fara briz-brizuri, acest film impresioneaza prin profunzime si simplitate.

Nu sunt eu mare expert in cinematografia indiana, dar interpretarea, chiar si cu influentele geografice de rigoare, ste poate punctul forte al filmului. Partea feminina a distributiei a reusit sa fie sensibila, dar in acelasi timp sa emane forta, iar Aamir Khan a avut ceva din profunzimea lui Moromete. Pe alocuri, a fost chiar stralucitor. Chimia dintre protagonisti a fost perfecta. M-au facut sa simt fiecare emotie pe care au dorit sa o simt si nici nu stiu cum au trecut aproape trei ore.

Coloana sonora a fost umpluta bineinteles de muzica indiana, dar cine a facut melodiile alea merita un premiu. Fiecare cantec a fost exact ce si cand trebuia si au ajutat diverse scene sa fie cu atat mai impresionante. Eu o sa caut cel putin vreo trei melodii pe Youtube. Scenariul a oferit dialogurile potrivite. Putin mai dramatice decat cele din filmele americane, dar mai putin dramatice decat cele din filmele indiene si ca prin minune s-a nimerit doza perfecta de drama. Cred ca este unul din blockbusterele de referinta din India. Este un film potrivit pentru toate sexele si varstele, pentru ca exista mesaje pentru toata lumea. Nu asteptati ca acest film sa va pice in maini din intamplare; cautati-l pentru ca nu stiti ce pierdeti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!