marți, 18 februarie 2014

Zero Dark Thirty (2012)

Un sambure de adevar... nu mai mult.

Gen: Actiune

Distributie: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt, Jason Clarke, Kyle Chandler

Regizor: Kathryn Bigelow( a mai regizat: The Hurt Locker(2008), K-19: The Widowmaker(2002), The Weight of Water(2000), Strange Days(1995), Point Break(1991) )

Buget: 40.000.000$
Incasari: 206.000.000 $

Nota Gealapa: 7.45

Filmul ne prezinta urmarirea lui Osama Bin Laden din momentul atacului terorist din 2001, pana cand, intr-un final, a fost prins (daca voi faceti parte dintre cei care cred ca a fost prins), sau pana in momentul in care americanii au simulat prinderea lui.

Acest film are toate atuurile sa fie unul bun. Are un buget bunicel. Are o regizoare specializata atat in filme de actiune, cat si in filme cu teme de razboi, marea lor majoritate bune. Are o distributie importanta. nu sunt nume foarte mari, dar sunt actori cunoscuti, care mereu sunt la inaltime. Ultimul atu este povestea; cum oamenii sunt vesnici sensibili la astfel d teme, iar Bin Laden e mereu la moda, succesul era garantat.

Personal, nu am simtit cum au trecut cele doua ore si jumatate cat dureaza acest film. Sunt constient ca, in ciuda faptului ca se lauda ca este bazat pe fapte reale si pe surse importante din armata americana, adevarul prezentat in acest film este infim in comparatie cu ce nu s-a putut prezenta. Cu toate astea, cu toata reticenta mea asupra filmelor despre valorile nationale americane, nu m-am putut abtine sa nu imi placa acesta.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!