joi, 20 februarie 2014

Olympus Has Fallen (2013)

Gen: Actiune

Distributie: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Finley Jacobsen, Dylan McDermott

Regizor: Antoine Fuqua (a mai regizat: Brooklyn's Finest(2009), Shooter(2007), King Arthur(2004), Tears of the Sun(2003), Training Day(2001))

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 99.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 41/100

O mana de teroristi ocupa Casa Alba si il iau ostatic pe presedintele american. Numai ca Gerard Butler e la post si lupta sa il salveze.

Povestea este una tipica, pe care am mai vazut-o cu totii. Ce imi place la acest film in mod deosebit, este vulnerabilitatea americanilor din inceputul filmului. Sunt pur si simplu nauciti, si numai gandul ca ar putea fi si asa ma binedispune.

Desi nu este cea mai originala poveste, ci un film de actiune clasic, cu happy end, trebuie sa recunosc ca este un film bine facut, cu scene de actiune solide, logica (in cea mai mare parte) si plin de tensiune.  Gerard Butler este unul din putinii actori care nu au iesit la pensie, deci tanar, care este atat de credibil in rolul de baiat rau.

Acest film a mai reusit sa ma binedispuna si din alt punct de vedere. Am vazut tone de comentarii de la americani ofuscati de ideea ca un simbol american ar putea fi distrus asa usor. Acest film are si o parte negativa, anume ca il foloseste pe Morgan freeman numai pentru a-l pune in prim-plan pe poster, dar talentul lui imens este irosit cu prisosinta in acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!