miercuri, 12 februarie 2014

Gravity (2013)

Rusii sunt de vina pentru toate relele din lume.

Gen: Drama

Distributie: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris, Phaldut Sharma, Amy Warren

Regizor: Alfonso Cuaron (a mai regizat: Children of Men(2006), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban(2004), Y Tu Mama Tambien(2001), Great Expectations(1998), A Little Princess(1995))

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 290.000.000 $

Nota Gealapa: 8.00

O misiune care are ca scop reparatia unui satelit se transforma intr-o lupta pentru supravietuire in momentul cand o explozie face ca resturi contondente sa orbiteze in jurul Pamantului cu 32.000 km/h, distrugand totul in cale.

Povestea este una clasica pentru filmele ale caror actiune se desfasoara in spatiu. 3D-ul ajuta foarte mult acest film, care daca nu ar fi fost filmat astfel, ar fi fost mult mai putin impresionant.

Desi pe parcursul intregului film nu vedem decat doi actori, in mod curios, nu se simte lipsa unei distributii mai generoase. Exceptand cateva momente cand Sandra Bullock suprainterpreteaza si Clooney este exagerat de glumet pentru situatia in care se gaseste, cei doi fac o treaba excelenta si reusesc sa suplineasca lipsa altor fete.

Regizorul, Alexandro Cuaron, are un istoric de pelicule apreciate si acest lucru se vede si in acest film. Este unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun, film care are ca tematica spatiul. Acest lucru se datoreaza in special scenelor lungi in care focusul este pe detalii, atat de bine realizate incat ajungi sa te intrebi daca nu cumva au filmat o parte  din scene chiar pe orbita.

Este primul film al lui George Clooney, dupa seria Ocean, care depaseste bariera incasarilor de 100.000.000 $.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!