duminică, 23 mai 2021

The Woman in the Window (2021)

Gen: Crima, Mister, Drama

Distributie: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Julianne Moore

Regizor: Joe Wright [a mai regizat: Darkest Hour(2017), Pan(2015), Anna Karenina(2012), Hanna(2011), The Soloist(2009)]

Buget: 40.000.000 $

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 41/100

O femeie agorafobă care locuiește singură în New York începe să-i spioneze pe noii vecini si astfel asista la un act tulburător de violență.

Originalitatea este un lucru din ce in ce mai rar si mai pretios in cinmatografia de astazi. Si acest film este un remake dupa unul cu acelasi nume din 1944, despre care se spune ca este foarte bun si pe care intentionez sa il vad la un moment dat. Din pacate, nu pot spune acelasi lucru si despre acesta, care este destul de mediocru. Seamana si cu alte filma, nu doar cu cel de la care a imprumutat intriga si numele, astfel ca este destul de previzibil inca de la inceput. Am o problema si cu cinematografia, care este putin haotica uneori. Din fericire, exista totusi ceva tensiune care il face sa nu fie chiar plictisitor, dar speram la mai mult.

Aveam o parere buna despre abilitatile lui Amy Adams, dar acest film nu este cea mai buna carte de vizita a ei. A oferit o interpretare aproape mediocra, pe care nu am crezut-o in prea multe scene. Poate este timpul sa se retraga sau sa accepte roluri mai mici, pentru ca pare ca nu ami poate duce la capat responsabilitatea de a duce un film in spate. Mai degraba am remarcat-o pe Julianne Moore, a carei aparitie a fost sporadica. Am vazut totusi si o interpretare natural si destul de buna si aceasta a venit de la Fred Hechinger, despre care initial am crezut ca este doar o sosie mai accesibila la pret a lui Tom Holland, dar care a dovedit ca are o oarecare versatilitate si m-a facut curios sa il mai vad si in alte proiecte.

Daca nu as fi stiut de existenta filmului roiginal din 1944, as fi spus ca acest film seamana exagerat de mult cu Rear Window, un film de asemenea vechi si o adevarata capodopera a lui Alfred Hitchcock. Dar cu toate superstarurile din distributie, nici macar nu se apropie de filmul amintit mai devreme si nici macar de atmosfera hitchcockiana daca o pot numi asa. Scenariul este pur si simplu prea slab si incurcat si tot filmul pare exagerat de lent. Concluzia este ca acest film nu merita prea multa atentie si o sa ajunga linistit in oceanul deja de filme mediocre facute de Netflix.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!