miercuri, 26 mai 2021

Lucky Luke and the Daltons (2004)

Titlu original: Les Dalton

Gen: Comedie

Distributie: Eric Judor, Ramzy Bedia, Saïd Serrari, Romain Berger, Til Schweiger

Regizor: Philippe Haïm [a mai regizat: Secrets of State(2008), Barracuda(1997)]

Buget: 27.000.000 $
Incasari: 15.823.672 $

Nota Gealapa: 5.05

Patru frați nu foarte inteligenti încearcă să-și impresioneze mama criminală jefuind o bancă.

Un western frantuzesc nu suna bine de la inceput. Daca acesta mai este si genul de comedie absurda, atunci asteptarile trebuie coborate foarte mult, pentru ca cel mai probabil este doar un haos nereusit. Si asa a si fost. Acest film a fost doar un amalgam de glume la prima mana si invechite. Ce-i drept, acteva au reusit sa ma faca sa zambesc si filmula fost destul de interesant si din punct de vedere grac, dar la cat a costat nu prea avea voie sa fie altfel. La cat de multe se intampla pe ecran, filmula fost nepermis de aproape de a fi plictisitor.Este un film scurt, cu un ritm foarte alert, dar a parut al naibii de lung.

Distributia nu este tocmai rea. Are in componenta cativa actori cunoscuti, cel putin pe plan national, dar am avut senzatia ca toti au trecut prin faza lor de LSD cand au facut acest film. Nu exista nici un remarcat, pentru ca din punctul meu de vedere toti cei patru protagonisti au avut prestatii la fel de neconvingatoare si pline de cliseele genului. Probabil ca asta li s-a cerut si ei s-au multumit sa se incadreze in norme, senzatia fiind ca nici unul nu aincercat macar sa faca ceva in plus.Nu este o prestatie cu care vreunul dintre ei sa isi inceapa cv-ul.

Intriga este una putin tampita...mai mult tampita de fapt, dar macar exista o intriga cat de cat spre deosebire de alte filme. Efectele vizuale sunt bunicele, ca si unele dintre glume si referinte, dar rezultatul final nu justifica nici pe departe banii investiti in proiect. Faptul ca exista sute de filme americane mai proaste decat el, nu il face pe acesta bun, deci nu trebuie scuzat doar pentru ca este un film frantuzesc. Este tot o pierdere de vreme si va recomand sa stati cat mai departe de el.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!