vineri, 28 mai 2021

El rey de la montaña (2007)

Gen: Thriller

Distributie: Leonardo Sbaraglia, María Valverde, Thomas Riordan, Andrés Juste, Pablo Menasanch

Regizor: Gonzalo Lopéz-Gallego [a mai regizat: Backdraft 2(2019), The Hollow Point(2016), Open Grave(2013), Apollo 18(2011), Sobre el arco iris(2003)]

Incasari: 418.026 $

Premii:
- Grand Prize of European Fantasy Film in Silver, Amsterdam Fantastic Film Festival, 2008
- Best Actor (Leopnardo Sbaraglia), Screamfest, 2008
- Best Actress (
María Valverde), Screamfest, 2008
-
Best Cinematography, Screamfest, 2008

Nota Gealapa: 6.45

Doi straini fug de atacatori necunoscuți care îi urmăresc prin pădure.

Acest film este un thriller bunicel, ieftin si simplu, dar care nu impresioneaza cu adevarat. Intriga este putin neclara la inceput, dar pana la final povestea ofera o perspectiva neasteptata, interesanta si pe alocuri socanta. Putin mai multa atentie la logica, ar facut ca acest film sa fie mult mai bun decat este. Nu debordeaza de scene palpitante, ci se prefera o acumulare de tensiune lenta, care functioneaza in buna masura, dar nu chiar cum si-au imaginati cei care au facut filmul. Chiar daca este interesant si ofera destulsuspans, are prea multe gauri in poveste pentru a straluci cu adera.

Numele din distributie nu sunt nici ele foarte cunoscute, dar interpretarile au fost bunicele. Protagonisitii au facut o treaba decenta dar nu m-au impresionat cu adevarat. Nici nu au avut foarte multe oportunitati de a-si etala calitatile. In schimb, tinerii actori din rolurile negative, asa putin cat au avut de jucat, au reusit sa ma faca sa ii cred si sa imi dea cativa fiori. Nu de la acest capitol vin problemele filmului, ba chiar prestatiile actorilor l-au ajutat si l-au ridicat putin.

Asa cum spuneam, este un thriller bun, nu senzational, care ofera cateva rasturnari de situatie interesante, in special in a doua sa jumatate. Este un film pe care mai degraba il admiri decat sa il iubesti. Este un film bine facut, bine interpretat, care iti capteaza atentia, dar care nu creeaza in nici un moment suficienta tensiune ca sa te captiveze cu adevarat. Are cateva probleme mari de logica in scenele de inceput, care il impiedica sa fie cu adevarat credibil, chiar daca pe final isi mai spala din pacate. S-ar putea sa fie chiar genul de film care trebuie vazut de doua ori, pentru ca am senzatia ca am ratat cateva detalii la inceput, cand nu eram foarte incantat de el. Concluzia este, ca daca va setati corect nivelul asteptarilor, acest film poate fi o alegere inspirata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!