luni, 10 mai 2021

Le grand soir (2012)

Gen: Comedie

Distributie: Benoît Poelvoorde, Albert Dupontel, Brigitte Fontaine, Areski Belkacem, Bouli Lanners

Regizor: Benoît Delépine [a mai regizat: Delete History(2020), I Feel Good(2018), Saint Amour(2016), Groland le gros métrage(2015), Near Death Experience(2014)]

Incasari: 2.924.568 $

Premii:
- Palm Dog - Jury Prize, Cannes Film Festival, 2012
-
Un Certain Regard - Special Jury Prize, Cannes Film Festival, 2012
-
Best Costume Design (Meilleurs costumes), Magritte Awards, Belgia 2013
-
Golden Duke - Best Director, Odesa International Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.35

Povestea a doi frati, un agent de vanzari si un punker. Primul este concediat si incet dar sigur se transforma intr-un punker ca fratele sau.

Le graind soir nu este in nici un caz un film de referinta al cinematografiei frantuzesti. Este o comedie banala, cu glumela prima mana, mai mult sau mai putin reusite. Arata ieftin si se simte la fel. Personajele sunte de-a dreptul iritante si in loc sa empatizez cu ele, in cel mai bun caz m-au lasat indiferent. Scenariul este si el mediocru si in afara gluelor asa si asa, nici restul dialogurilor nu sunt cele mai captivante. Ceva cu adevarat palpitant nu se intampla, desi se incearca ridicarea pulsului spectatorilor cand si cand. Acest film poate fi definitia mediocritatii.

Distributia nu este una numeroasa si are nume importante in componenta, de aici poate si asteptarile mele ceva mai mari. Albert Dupontel este foarte energic si implicat, ca in mai toate filmele sale, doar ca aici nu a prea avut cu ce sa lucreze. Benoît Poelvoorde a fost coprotagonist si a fost la fel de enervant ca intotdeauna. Este pe lista mea de cei mai antipatici actori. Nu actorii si prestatiile lor au fost problemele filmului. Pur si simplu intriga este mult prea banala si povestea scrisa si pusa in scena total neinspirat. Nici macar aparitia sumara la lui Gérard Depardieu nu a adus mare lucru.

Cred ca singurul lucru pozitiv pe care il pot gasi la acest film este muzica punk bine aleasa si acre iti ami ofera cateva momente reusite, dar as fi pierdut mai putin timp daca ascultam pur si simplu melodiile respective pe Youtube. Daca intentia a fost transmiterea unui mesaj despre societate, atunci rateul este unul total. Nu este deloc un film rebel asa cum pare ca se pretinde. Este doar un film pe care imi doresc sa il uit cat mai curand si pe care nu l-as recomanda nimanui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!