sâmbătă, 15 mai 2021

Jackboots on Whitehall (2010)

Gen: Animatie, Comedie

Distributie: Hugh Fraser, Alexander Armstrong, Rory McHenry, Ewan McGregor, Stephen Merchant

Regizor: Edward McHenry [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 20.776 $

Nota Gealapa: 5.55

O istorie satirica alternativa a celui de-al doilea razboi mondial, in care nazistii captureaza Londra, iar Anglia trebuie sa stranga randurile pentru a preveni o invazie totala.

Acest film este o animatie interesanta, usor controversata, care are cateva momente chiar amuzante, dar care nu a fost neaparat o bucurie de privit. Spun ca este sau inceraca sa fie controversata pentru ca ni-l prezinta de exemplu pe Hitler purtand rochii sau pe scotieni ca fiind o sleahta de slabatici nespalati care violeaza tot ce prind, dar fara d ecare Anglia nu ar fi nimic. Tipul de animatie aleasa nu este unul obisnuit si pentru ca nici nu este realizat perfect din punct de vedee tehnic, nu prea te imbie sa o privesti. In afara de o mana de glume cat de cat reusite, nu pot sa zic ca acest film ofera prea multe.

Distributie nu este nici ea una deosebita si nu am recunoscut decat vreo doua-treinume din componenta. In cazul filmelor de animatie nu prea conteaza acest aspect de obicei, dar modul in care arata personajele si cum se misca in acest film, le-a ingreunat si viata actorilor. Bineinteles ca nu puteam judeca vreo prestatie artistica, dar imi place sa vad si la animatii o sincronizare macar aproximativa a grimaselor si miscarilor personajelor cu vocile din spate, iar in acest caz cele doua au fost cam defazate, air acest aspect a fost poate cel mai deranjant pe intreaga durata a filmului, chiar daca a fost un detaliu intentionat.

Pe genericul de final ni se spune ca multe papusi au fost ranite in timpul filmarilor si intr-adevar asa a fost. Nu este nici pe departe un desen animat inocent pentru toata familia. Este plin de glume grosolane si aluzii sexuale. Este foarte greau sa descriu exact acest film, pentru ca este un mix destul de ciudatel. Mi-a placut sa vad cateva referinte la alte mega-productii si am zambit de vreo cateva ori, dar cam atat. Are potential de placere vinovata, dar probail cei mai multi il vor gasi antipatic, dizgratios sau plictisitor, motiv pentru acre nu il pot recomanda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!