joi, 20 mai 2021

Infini (2015)

Gen: SF, Thriller

Distributie: Daniel MacPherson, Grace Huang, Luke Hemsworth, Luke Ford, Bren Foster

Regizor: Shane Abbess [a mai regizat: The Osiris Child(2016), Gabriel(2007)]

Buget: 800.000 $

Nota Gealapa: 5.50

Un pluton de elita porneste in misiune intr-o unitate miniera de pe alta plantea, pentru a-l salva pe Whit Carmichael, unicul supravietuitor al unei pandemii scapate de sub control.

Trebuie sa ii apreciez pe australieni macar pentru curaj, dar sa faci un SF modern cu un buget mic si pentru un film romanesc, a fost o misiune imposibila din start. Ca sa compensezi pe deplin lipsa mijloacelor materiale si absenta efectelor vizuale moderne care ajuta enorm acest gen de filme, ar fi trebuit ca scenariuls a fie o opera de arta si interpretarea protagonistilor sa fie de-a drpetul magistrala. Scenariul este departe de a fi impresionant. Nu este prima data cand avem de a face cu virusi sau forme de viata extraterestre care ataca oamenii care le invadeaza planeta, deci nu este nici macar atat de original. Ma bucur ca desi banii au fost putini, s-a folosit o parte din ei si pentru acteva elemente grafice care ajuta filmul. Este totusi am static si inamicul este putin prea invizibil pentru gustul meu, dar acest aspect se rezolva artial spre final.

Nici interpretarile actorilor nu au fost nunele iesite din comun care sa ajute filmul prea mult. nu au fost rele si cred ca au facut ce au putut si ei cu o poveste asa si asa, dar nu este suficient pentru a face din acest film un proiect reusit. Daniel macPherson, care a fost protagonistul acestui film, a avut o prestatie destul de oscilanta, alternand cateva scene in care a fost foarte bun si credibil, cu altele in care a fost nesigur si confuz si chiar si in aceste conditii a reusit sa ofere cea mai buna interpretare dintre toti colegii sai, iar asta spune multe despre nicelul general al prestatiilor artistice. Cred totusi ca acest scenariu, cu toate defecte lui, a avut mai mult potential decat au reusit protagonistii sa produca.

Acest film independent are nevoie ca publicul sa investeasca putin in el. Primele momente sunt cele mai grele. Esti lovit direct de o intriga banala si lipsita d eoriginalitate si de cateva scene nereusite. Dar daca persisti, devine mai agreabil pe masura ce povestea avanseaza si la final chiar mi-as fi dorit sa mai continue putin. Deznodamantul lasa putin loc ca povestea sa evolueze si sa continue, dar cu atat de putini bani la dispozitie, ma indoiesc ca acest lucru se va intampla. Daca pastrati o minte deschisa si sunteti dispusi sa inchideti ochii la unele scene previzibile si la cateva esecuri din partea actorilor, atunci exista ceva sanse sa il gasiti cat de cat agreabil. Eu unul nu il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!