vineri, 21 mai 2021

Jessica Jones (2015-2019)

Gen: Crima, Actiune, Drama

Numar sezoane: 3 (39 episoade)

Distributie: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, John Ventimiglia

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Outstanding Original Main Title Theme Music, Primetime Emmy Awards, 2016
- Best Teaser TV Spot,  Golden Trailer Awards, 2016
- Best Dramatic Presentation - Short Form, Hugo Awards, 2016
- Best TV Villain, IGN Summer Movie Awards, 2015
- Best TV Comic Book Adaptation, IGN Summer Movie Awards, 2015

Nota Gealapa: 8.05
Metascore: 76/100

După sfârșitul tragic al scurtei sale cariere de supererou, Jessica Jones încearcă să-și refacă viața ca investigator privat, având de a face cu persoane din New York care au abilități remarcabile.

Netflix este o referinta cand vine vorba de seriale, iar Marvel este una cand vorbim de supereroi, astfel ca dintr-un parteneriat intre cele doua branduri nu prea avea cum sa iasa ceva rau. Rezultatul acestuia a insemnat sase seriale, toate bune sau foarte bune. Din pacate, aceasta colaborare a durat numai cinci ani. Disney si-a lansat propria platforma si cum fiecare voia drepturi de autor, multe dintre aceste seriale s-au terminat prematur. Astfel, Jessica Jones are doar trei sezoane, dintre care doua chiar foarte bune. Fara sa exagereze cu efectele vizuale tipice filmelor cu seupereroi, filmul se concentreaza mai mult pe poveste si pe dezvoltarea personajelor sale. Exista si destule scene de actiune interesante, dar mai important este faptul ca majoritatea episoadelor sunt scrise foarte bine, oferind din plin si tensiune, si umor si drama.

Cu drama poate chiar s-a exagerat de multe ori si in cateodata personajele sunt enervant de deprimate si deprimante, dar acesta este un detaliu care devine tolerabil pe parcurs. Sezonul doi este putin mai slab decat celelalte si nu ofera nici un personaj negativ convingator si nici un final dramatic care sa te faca sa vrei sa urmaresti si urmatorul sezon. Al treilea sezona insa, remediaza aceste lipsuri si as fi urparit cu placere inca un sezon, daca acesta ar fi existat. De multe ori am avut impresia ca este mai degraba un film pentru publicul feminin.cele mai importante personaje sunt femei si problemele secundare tratate sunt si ele in cea mai mare majoritate feminine, iar barbatii din film de multe ori par doar de decor. Daca nu esti familiar cu celelalte seriale rezultate din colaborarea amintita mai sus, este posibil sa nu intelegi anumite scene in care acest serial se intercaleaza cu surorile sale

Distributia nu este rea deloc. Nu are nume uriase in rolurile principale, dar avem de a face cu actori si ami ales actrite experimentate si destul de actuale. Protagonista este Krysten Ritter, pe acre am observat-o prima data cu adevarat in cele cateva episoade din Breaking Bad in care a jucat. Ea produce aici o interpretare in general buna, dar nu mi s-a parut ca a stralucit, personajul ei fiind totusi unul destul de unidirectional si nu prea solicitant, iar de multe ori aceasta a fost eclipsata de colegele ei de platou, sau chiar de barbatii acre au avut act de cat roluri semnificative. Rachael Taylor si Carrie-Anne Moss au avut si ele interpretari aproape fara cusur. Cu toate astea, daca cineva ma intreaba cine a jucat cel mai bine in acest film, fara sa fiu misogin, primul nume pe acre l-as oferi ar fi cel al lui David Tennant, cel care a fost personajul negativ din primul sezon si chiar daca apare doar intr-o treime din episoade, are o interpretare care iese in evidenta.

Scenariul, scenele de actiune si eprsonajele par a fi printre cele mai agreabile dintre toate aceste filme Marvel-Netflix, dar pana nu le vad pe toate nu pot avea o parere obiectiva. Primul si ultimul sezon sunt ajutate de personajele negative, pe care ajungi sa le detesti sincer si astfel empatizezi cu eroina si esti mult mai investit emotional in film. Tin sa mentionez totusi, ca am cam inceput sa ma plictisesc de filozofia asta ciudata din filmele cu eroi, in acre daca omori un criminal devii la randul tau un criminal si practic ajungi sa fii ceea ce urasti. Mi se pare o abordare uzata in exces si ar trebui sa dispara cat mai repede. In concluzie, Jessica Jones nu este genul acela de serial care sa necesite cel putin doua vizionari pentru a fi inteles, cum este de exemplu cazul lui Dark, dar nu este nici la prima mana si ofera destule lucruri bune incat sa il recomand cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!