joi, 27 mai 2021

R.I.P.D. (2013)

Gen: Actiune, Aventura, Comedie

Distributie: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Mary-Louise Parker, Kevin Bacon, Stephanie Szostak

Regizor: Robert Schwentke [a mai regizat: The Captain(2017), Allegiant (2016), The Divergent Series: Insurgent(2015), RED(2010), The Time Traveler's Wife(2009)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 78.324.220 $

Nota Gealapa: 6.05
Metascore: 25/100

Un polițist proaspat ucis se alătură unei echipe de ofițeri de poliție strigoi care lucrează pentru Departamentul de Odihnă în Pace și încearcă să îl găsească pe omul care l-a ucis.

Mi-a placut acest film, dar m-a si mahnit foarte tare. Ma asteptams a fie mult mai bun decat s-a dovedit a fi, dar a parut sa fie mai degraba ruda de la tara a lui MIB. Intriga este diferita, dar actiunea si atmosfera generala seamana izbitor de mult cu filmul amintit. Efectele vizuale sunt bune si interesante, dar parca prea copilaroase si uneori neglijente. Mai raman glumele si ironiile care in cea mai mare parte sunt reusite si chiar am ras de cateva ori. Mi se pare totusi cam putin de la un proiect de o asemenea amploare. Asa cum spuneam la inceput, imi place acest film, dar se indreapta mai mult spre zona de placere vinovata, decat de film bun.

Distributia este foarte buna. Ryan Reynolds a inceput sa imi placa destuld e tare de cand cu Deadpool si tot odata cu acest fim a devenit si un nume foarte la moda. Totusi asta nu inseamna ca genul acela de umor functioneaza mereu si in orice context si ar trebui sa aiba in vedere sa nu se blocheze doar in aceasta zona de confort. interpretarea lui a fost totusi bunicica si in acest film. Jeff Bridges pe de alta parte, mi se pare putin cam batran si rigid pentru un personaj atat de solicitnt fizic, dar a scos-o cumva la capat. Are totusi o experienta enorma. Cei doi au avut si chimie cat de cat, deci per total pot spune ca cei doi s-au completat si au oferit prestatii decente spre bune. Langa cei doi, Mary-Louise Parker cu interpretarea ei in contratimp, este exact sarea si piperul care sa dea un plus de savoare.

Asa cum este el, filmul nu este totusi atat de rau pe cat spun criticii. E adevarat ca unele aspecte ale scenariului sunt previzibile inca d ela inceput, dar nu cred ca a dorit sa fie complex si nici sa fie de nivelul Avengers. Cred ca singurul scop a fost sa fie distractiv, astfel incap spectatorii sa se bucure de el o vreme, sa rada si sa savureze snacksurile aferente, iar dupa un timp sa il uite. L-as compara cu un hit de vara. Da, mi-a placut si da, cred ca dupa un timp s-ar putea sa imi faca placere sa il revad si da, as fi interesat de un eventual sequel si intr-un final, da il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!