luni, 24 mai 2021

A la deriva (2009)

Gen: Drama

Distributie: Maria Molins, Radoczy Arpad, Miquel Sitjar, Rosa Vila, Cesc Pérez

Regizor: Ventura Pons [a mai regizat: Be Happy!(2019), Miss Dalí(2018), Universal i faraona(2018), The Bigger, the Better(2017), Oh, quina joia!(2016)]

Incasari: 187.847 $

Premii:
- Special Award - One of Ours, Yoga Awards, 2010

Nota Gealapa: 2.25

Anna se întoarce din Africa, unde a lucrat ca asistentă medicală pentru un ONG din prima linie dintr-o zonă de conflict si obține un loc de muncă ca paznic la un centru de sănătate exclusivist, unde întâlnește un tânăr cu probleme.

Iata ca nu toate filmele europene care imi cad in mana sunt deosebite. Acesta este chiar o catastrofa. A la deriva este un fiasco spaniol, care se vrea profund, dar sfarseste prin a fi un film fara prea mult sens, care ofera doar scene de sex cu nemiluita si nici acestea toate reusite. Nu stiu cum si-au inchipuit regizorul si scenaristii ca mesajul lor subtil despre tragediile din lume a treia va trece peste nuditatea si promiscuitatea care sunt aproape omniprezente. Cineva ar putea crede vazand acest film, ca o vreme petrecuta intr-o misiune umianitara in Africa nu face altceva decat sa iti creasca libidoul.

Distributia nu contine vreun nume care sa sara in ochi si nici prestatiile artistice nu au fost prea reusite. E drept, e greu sa demonstrezi abilitati artistice cand aproape nici un personaj nu poate fi indragit si nu creeaza empatie, iar mai mult de jumatate din timpul de ecran il petreci in scene de sex. Maria Molins nu a reusit sa ne arate decat o pereche decenta de sani si nimic altceva. prestatia ei a fost totusi decenta, iar prin comparatie cu colegii ei, poate chiar reusita. Prestatile artistice se incadreaza si ele in fiascoul general.

Banuiesc ca nu suntem foarte multi cei care am vazut acest film si mi-ar placea ca acest club sa ramana la fel de "exclusivist", astfel incat sa nu isi mai iroseasca nimeni o ora si jumatate din viata. Mediocritatea ar fi fost o imbunatatire pentru filmul asta, atat de banal. Este incredibil cum un film cu atat de mult sex si nuditate poate fi atat de plictisitor. Nici nu vreau sa imi inchipui dezamagirea pe care au trait-o cei cativa care chiar au platit sa il vada. Cele mai slabe episoade din La bloc sunt mai agreabile decat acest film pe care va sfatuiescs a il ocoliti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!