joi, 6 mai 2021

El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

Gen: Actiune, Drama

Distributie: Aaron Paul, Jonathan Banks, Matt Jones, Charles Baker, Todd Terry

Regizor: Vince Gilligan [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 95.000.000 $

Premii:
- Critics Choice Award - Best Movie Made for Television, Broadcast Film Critics Association Awards, 2020
- Golden Real Award - Outstanding Achievement in Sound Editing - Sound Effects, Foley, Music, Dialogue and ADR for Single Presentation Broadcast Media, Motion Picture Sound Editors, SUA 2020
- Best Non-Theatrical Release, Online Film Critics Society Awards, 2020
- Best Motion Picture Made for Television, Satellite Awards, 2019

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 72/100

Fugarul Jesse Pinkman se ascunde de cei care l-au rapit, de lege si de trecutul sau.

Era cumva firesc ca primul film pe care il vad dupa ce am terminat Breaking Bad sa fie El Camino, care este practic o extensie de inca doua episoade ale serialului. Are aceiasi producatori, scenaristi si regizor, deci in mod normal arata si se simte exact ca serialul si tot ca acesta m-a lasat dorindu-mi un pic mai pult si ceva mai mult. Vreau sa fie clar de la inceput ca acesta film este dedicat aproape exclusiv fanii serialului, asa ca cineva care nu are idee despre acesta va avea dificultati in a intelege tot ce se intampla in film si nu va face toate conexiunile. Faptul ca seamana atat de mult cu serialul, judecand obiectiv, este si cea mai mare problema a filmului. Se niseaza in mod constient ceea ce mi se pare o dovada de aroganta si elitism inutil. 

Distributia este formata exclusiv din actori din serial, perosnajele sunt aceleasi, astfel ca nu avem nici aici parte de vreo surpriza. Calitatea interpretarilor este la fel de buna, dar se simte lipsa unei prezente consistente a lui Bryan Cranston. Aaron Paul este un actor talentat, care mi-a placut mai mult aici decat in serial, dar cred ca inca mai trebuie sa se maturizeze, sa daca a facut-o sa faca acest aspect vizibil in prestatiile lui artistice. Acest film a fost practic despre el si l-a dus la capat binisor. Celelalte personaje aproape ca nu au contat, asa ca referitor la interpretarile lor ma limitez sa spun doar ca au fost suficient de bune.

Concluzia este ca El Camino este un film bun spre foarte bun, dar functioneaza doar ca epilog al serialului Breaking Bad si doar fanii acestuia se vor putea bucura pe deplin de el. Spre deosebire de alte filme rezultate dupa seriale, acesta nu functioneza ca un film de sine statator si de aceea nu l-as recomanda nimanui din afara bulei Breaking Bad. Pentru cei din interiorul acesteia, il recomand cu incredere pentru ca astampara aproape in totalitate o nevoie de inchidere si cunoscandu-i toate detaliile este o experienta foarte agreabila.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!