joi, 1 aprilie 2021

Chrysalis (2007)

Gen: SF, Crima

Distributie: Albert Dupontel, Marie Guillard, Marthe Keller, Mélanie Thierry, Claude Perron

Regizor: Julien Leclercq [a mai regizat: Sentinelle(2021), Earth and Blood(2020), The Bouncer(2018), The Crew(2015), Gibraltar(2013)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 1.189.133 $

Nota Gealapa: 6

În viitorul apropiat, un polițist caută ucigașul soției sale. Traseul îl duce la o clinică medicală de ultima generatie din Paris, unde nu totul este ceea ce pare.

Din punctul meu de vedere, cateva detalii pentru acre au optat scenaristii, tin acest film in mediocritate. Povestea nu este atat de avansata tehnologic incat sa fie necesara plasarea actiunii intr-un viitor chiar si nu foarte indepartat. Se putea plasa la fel de bine in prezent si cred ca ar fi facut filmul chiar mai credibil. Toate gadgeturile pe care le-am vazut, nu le-am crezut, iar masina viitorului in varianta Renault, ca doar vorbim de un film frantuzesc, arata ca o surpriza Turbo pe care o aveai triplura in anii '90 si voiai sa scapi de ea. IN alta ordine de idei, filmul are si destule scene reusite si creeaza si destula tensiune, dar ofera si niste detalii care sfideaza logica si astepti cu interes finalul nu datorita calitatii, ci datorita confuziei create pe care speri ca un deznodamant bun o sa o inlature, lucru care se intampla doar partial.

Distributia nu este rea deloc si ne ofera nume importante ale cinematografiei franceze, acre mai salveaza filmul cat de cat cu experinta lor. Marie Guillard este cam cea mai credibila dintre toti, ajutata fiind si de un personaj acre nu este pus in posturi imposibil de crezut.Albert Dupontel nu face nici el o treaba rea, doar ca nu l-am crezut deloc in scenele de lupta in care a fost pus sa se comporte ca un maestru chinez dintr-un templu. El face miscarile, dar senzatia este ca nu i se potrivesc. Per total insa, calitatea interpretarilor este una decenta si nu acesta este motivul pentru care filmul nu are stralucirea pe care si-a dorit-o.

Chrysalis este un mix ciudat intre un thriller SF, presarat cu niste jiu-jitsu. Uneori este brutal, dar niciodata gratuit. Lumia este rece aproape pe intreaga durata a filmului, dar nu e in nici un moment nu creeaza o atmosfera sumbra cu adevarat. In plus, culorile sunt si ele prespalate cumva, ceea ce face filmul sa para alb-negru uneori. Desi actiunea se desfasoara intr-un oras mare, spatiile alese sunt aproape mereu claustrofobice. Acest film ma lasa cumva rece, asa ca nu pot nici sa il recomand nici sa indemn sa il ocoliti, pentru ca are potentialul de a fi pe placul cuiva. As vrea doar sa va atrag atentia ca in ciuda destulor scene de actiune, este mai degraba un thriller psihologic, care solicita destul de multa atentie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!