luni, 26 aprilie 2021

Synchronic (2019)

Gen: SF, Drama, Thriller

Distributie: Anthony Mackie, Jamie Dornan, Katie Aselton, Ally Ioannides, Ramiz Monsef

Regizor: Justin Benson [a mai regizat: The Endless(2017), Spring(2014), V/H/S Viral(2014), Resolution(2012)]

Incasari: 1.460.112 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 64/100

Viețile a doi paramedici din New Orleans se schimbă radical, dupa ce se confruntă cu o serie de decese oribile legate de un drog cu efecte bizare, din alte lumi.

Acest film este doar un proiect plin de jumatati de masura marca Netflix. O intriga absurda, dar interesanta si cu potential, dar pusa in scena in mod superficial si haotic. Este un film destul de lung, dar tot am avut senzatia a fost grabit si ar fi trebuit dezvoltate mai pe indelete anumite aspecte. Din punct de vedere tehnic arata decent, dar fara sa ma dea pe spate din punct de vedere vizual, iar scenariul nu este nici el prea stralucit. Daca tot s-a ales acest subiect fara pic de credibilitate, ar fi trebuit exploatat la maxim. Iar bomboana de pe coliva este ca in ciuda haosului de la inceput, filmul ajunge sa fie previzbil in cele din urma, ca mii de alte filme mediocre.

Anthony mackie esueaza inca odata in a purta pe spate d eunul singur greutatea unui film si de a-l face mai bun doar pentru ca el este protagonistul. Intr-adevar nu a fost ajutat de scenariu si nici de colegi foarte mult, dar mereu cand il vad int-un rol principal raman cu senzatia ca altcineva s-ar fi descurcat mai bine. Cu toate astea, vad ca primeste credit in continuare si tot primeste diverse proiecte pe mana. Sunt curios cat va mai dura aceasta toleranta fata de semi-esecurile lui repetate. Lamie Dornan este singurul alt nume cat de cat cunoscut, dar cu un rol foarte mic, cum de altfel au fost toate, prea mic pentru a conta cu adevarat. Acest film a fost gandit pentru un singur om care sa straluceasca, dar Anthony Mackie nu s-a dovedit a fi alegerea potrivita.

Acest subiect este abordat des in cinematografie, dar de foarte putine ori este realizat asa cum trebuie, pentru ca necesita multe lucruri, printre care un scenariu bun care sa dea o umbra de credibilitate filmului, un regizor bun si cu viziune si nu in ultimul rand resurse financiare semnificative care sa il faca sa arate bine, pentru ca uneori nu poti sa ascunzi lipsa banilor doar din detalii cinematografice, peisaje si jocuri de umbre si lumini. Synchronic nu a exceleat la nici unul dintre aceste capitole si de aceea rezultatul este un film care va fi uitat cu usurinta si pe acre nu vi-l recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!