joi, 22 aprilie 2021

The Practice (1997-2004)

Gen:
Drama

Numar sezoane: 8 (167 episoade)

Distributie: Dylan McDermott, Kelli Williams, Lara Flynn Boyle, Steve Harris, Camryn Manheim

Filmul a obtinut 58 de premii, printre care:
- Best Television Series - Drama, Golden Globes, SUA 1999
- Best Performance by an Actor in a Television Series - Drama (Dylan McDermott), Golden Globes, SUA 1999
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Miniseries or Motion Picture Made for Television (Camryn Manheim)
- Outstanding Lead Actor in a Drama Series (James Spader), Primetime Emmy Awards, 2004
- Outstanding Guest Actor in a Drama Series (William Shatner), Primetime Emmy Awards, 2004

Nota Gealapa: 7.90
Metascore: 74/100

Serialul urmareste cazurile si intamplarile lui Bobby Donnell si ale colegilor sai, toti avocati de drept penal in cadrul unei firme de avocatura din Boston.

The Prectice  este inca unul din serialele copilariei pe care am vrut sa le urmaresc din nou cap-coada si sa vad daca mi se par la fel de bune si acum. Din fericire acest serial nu m-a dezamagit nici acum. Eu oricum am o slabiciune pentru filmele a caror actiune trece prin sala de judecata, asa ca a plecat cu o bila alba din start, dar este fasra indoiala un serial serios, bine pus la punct, care chiar daca nu este la fel de flamboaiant ca cele moderne, ofera tensiune, suspans si emotie din plin. Are opt sezoane, deci o durata medie as spune, dar dintre acestea doar vreo sapte sunt cu adevarat bune, poate sapte si jumatate. Spun asta pentru a doua parte a ultimului sezon, pare mai degraba sa aiba misiune de a introduce in scena un alt serial si anume Boston Legal, care a inceput imediat dupa ce acesta s-a terminat si care a avut in componenta mare parte din distributia introdusa in scena in ultimul sezon The Practice. Inainte sa inceapa haosul deloc agreabil din ultimul sezon, serialul a avut un procent covarsitor de episoade bune si cu mesaj.

Nu stiu ce s-a intamplat la finalul sezonului sapte. poate modificarile au fost din motive financiare sau poate ca actorii erau pur si simplu obositi. Distributia a ramas aceeasi pe intreaga durata a celor sapte sezoane si este adevarat ca incepuse sa se simta o oarecare oboseala si incepusera sa se complaca uneori in propriile stereotipuri. Din pacate insa, modificarile au fost prea multe si prea bruste. Una este sa iti dispara un personaj si alta este sa pierzi dintr-o data patru personaje cheie. Noi venitii nu au nici o vina, dovada ca ulterior Boston Legal s-a bucurat de un succes mai mare chiar decat acest serial, dar infuzia lor era sortita esecului de la inceput. Schimbarea asta majora de stil a venit prea brusc pentruu fanii fideli ai serialului care se obisnuisera cu un anumit mod de a se intampla lucrurile.

Ca tot am amintit de distributie, mare parte dintre componentii acesteia aveau deja o experienta relevanta in spate, dar este cert ca prezenta in acest serial le-a consolidat si le-a ajutat cariera si au meritat acest lucru pe deplin, pentru ca si prestatiile lor au fost de cele mai multe ori foarte bune si convingatoare. Am detestat si am empatizat cu fiecare personaj mai devreme sau mai tarziu, iar asta inseamna ca protagonistii s-au achitat de sarcini cu brio. Chimia dintre ei s-a consolidat rapid si deja destul de devreme in primul sezon a inceput sa se simt usurinta cu care acestia se complementau si de aceea pe parcursul diferitelor sezoane, toate momentele de rascruce, de despartire sau de bucurie, aproape ca au parut reale. In plus, aparitiile surpriza ale unor vedete pentru unele dintre episoade sunt inspirate de fiecare data si sunt un adevarat deliciu.

In concluzie, nu ezi sa recomand acest serial si acum, chiar daca este "invechit". Este un serial comlex, realist si acre trateaza probleme si pune intrabari foarte actuale si in zilele noastre. Mai are si avantajul de a fi usor de urmarit, pentru ca nu este genul de serial care sa creeze dependenta si asta pentru ca foarte putine episoade au legatura unele cu altele. Chiar daca nu este un film grafic, va avertizez totusi ca unele episoade pot fi greu de privit si de inghitit, datorita modului brutal de sincer in care abordeaza unele teme. Daca sunteti nostalgici, hipsteri sau doar in cautarea unui serial bun, alegeti-l pe acesta cu incredere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!