miercuri, 14 aprilie 2021

Dead Souls (2012)

Gen: Horror

Distributie: Jesse James, Magda Apanowicz, Bill Moseley, Geraldine Hughes, Noah Fleiss

Regizor: Colin Theys [a mai regizat: A Predator's Obsession(2020), Rediscovering Christmas(2019), A Very Nutty Christmas(2018), Christmas at Pemberley Manor(2018), Romance at Reindeer Lodge(2017)]

Nota Gealapa: 5.30

Johnny Petrie află la 18 ani că a fost adoptat, după mosteneste o ferma în Maine. Dornic să înceapă o nouă viață, el pleacă de acasă, astfel încât să poată începe de la zero în această „nouă” locuință. Cu toate acestea, Johnny descoperă în curând că ferma, care a fost abandonată de optsprezece ani de când a murit familia sa naturală, are o istorie îngrozitoare care implica decesul respectivei familii.

Dead Souls  a avut o incercare temerara de a fi un film horror mediocru si aproape a reusit. Sunt cateva scene bunicele si sunt si cateva efecte vizuale interesante si as zice chiar reusite. In primul rand, a parut mult mai lung decat este de fapt, ceea ce nu este niciodata un semn bun. In al doilea rand, am avut ocazia sa vad cele mai inofensive fantome; una dintre ele chiar ofera un masaj de relaxare, intr-un film horror serios. Principalul punct de judecata pentru un horror este daca te sperie sau daca iti da firoi, iar aici chiar si cele mai bune scene sunt maxim interesante, dar in nici un moment nu am avut vreo tresarire.

Exista cateva figuri usor recognoscibile in distributie. Jesse James este chiar protagonistul, dar a fost departe de a arata ca unul. Iterpretarea sa a fost la fel de timorata si confuza ca si personajul caruia i-a dat viata. Pare ca nu a stiut exact cum sa faca sa duca acest film pe umeri si sa il faca sa fie cat de cat decent, dar in apararea lui, cu un asemenea scenariu si cu o intriga asa slaba, cred ca a fost o misiune imposibila. Pe ici pe colo, mai apare si Bill Moseley, dar personajuls au este atat de mic si neimportant incat cred ca numele sau este mentionat in distributie pentru a atrage public, dar Bill Moseley nu este totusi un nume atat de important incat sa aiba propria armata de urmaritori.

Dead Souls  incepe incet si continua la fel de lent pana la un deznodamant confuz si aproape ridicol. Se foloses cele mai uzate si stereotipice metode de a obtine teama, de la umbrele misterioase din colt, pana la fata din leagan care dispare misterios cand te intorci spre ea. Problema este ca aici, aceste metode reprezinta cam 90% din intreaga actiune. Nu exista mare lucru peste acestea. Cred ca sunt foarte aproape sa mai ajung la o concluzie si anume ca exista o relatie directa d eproportionalitate inversa intre cat de bine este ilustrata coperta unui film horror si cat de bun este filmul. Concluzia este ca acest film nu are mai nimic de oferit si nu il recomand nimanui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!