miercuri, 21 aprilie 2021

Locked Out (2006)

Titlu original: Enfermés dehors

Gen: Comedie

Distributie: Albert Dupontel, Claude Perron, Nicolas Marié, Hélène Vincent, Roland Bertin

Regizor: Albert Dupontel [a mai regizat: Bye Bye Morons(2020), See You Up There(2017), 9 mois ferme(2013), The Villain(2009), The Creator(1999)]

Buget: 5.300.000 $
Incasari: 3.666.789 $

Nota Gealapa: 6.45

Povestea unei persoane fără adăpost care care trage lipici pe nas si da peste un polițist care se sinucide și decide să-i folosească uniforma abandonată. Inițial asta înseamnă să o foloseasca pentru a fura mancare din cantina poliției, dar în curând Roland descoperă că purtarea uniformei îi conferă anumite puteri și responsabilități, de exemplu gasirea copilului răpit al unei foste vedete porno de a cărei imagine s-a îndrăgostit.

Iata ca americanii nu detin monopolul cand vine vorba de comedii mediocre. Locked Out este unul din cele mai putin remarcabile filme pe care le-am vazut. Absolut totul la acest film este pur si simplu banal. Intriga este una banala si lipsita in mar eparte de originalitate, glumele sunt banale, cascadoriile sunt banale, dialogurile sunt banale si pana si fetele actorilor par banale in acest context. Filmul este totusi usor agreabil si este posibil sa va faca sa zambiti pe ici pe colo, caci de rasete nu cred ca poate fi vorba. Pare demodat de la inceput pana la final; poate pentru ca este din 2006, dar am banuiala ca a parut demodat si cand a aparut.

Albert Dupontel si Claude Perron sunt cele mai mari nume din aceasta distributie, dar nici unul din cei doi nu are un statut care sa garanteze succesul si daca nu il au acum, nu il aveau nici la momentul aparitiei filmului. Prestatiile lor sunt ok si cam atat. Se incadreaza perfect in linia filmului in care parca principala regula de pe platourile de filmare a fost ca nimeni si nimic nu are voie sa iasa in evidenta. Desigur, exista si o palida consolare acre vine cu aceasta regula si anume ca nu se remarca nimeni nici in mod negativ, dar ceva mai mult entuziasm si ceva viata in cohii actorilor ar fi avut efecte pozitive.

In ciuda celor cateva scene reusit si a utinelor glume care se afla inca in termenul de valabilitate, cred ca mediocritatea generala a filmului il face sa fie o pierdere de vreme. Prefer sa vad un film cu adevarat prost, care macar ma face sa ma aprind detestandu-l, decat unul ca acesta care nu imi starneste nici un fel de emotie. Genul asta de filme despre care nu poti spune absolut nimic sunt aproape ca o tortura. Am avut asteptari mici si am primit exact ce ma asteptam. Este evident ca nu am cum sa recomand asa ceva si sa incerc sa omor pe cineva de plictiseala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!