duminică, 25 aprilie 2021

Our Day Will Come (2010)

Titlu original: Notre jour viendra

Gen: Drama

Distributie: Vincent Cassel, Olivier Barthélémy, Justine Lerooy, Vanessa Decat, Boris Gamthety

Regizor: Romain Gavras [a mai regizat: The World Is Yours(2018), A Cross the Universe(2008)]

Incasari: 3.528 $

Nota Gealapa: 6.40
Metascore: 40/100

Rémy, adolescentul cu părul roșu, este chinuit la școală și locuiește cu mama și sora sa în străinate, în Franța. De asemenea, psihiatrul cu părul roșu Patrick se împrietenește cu Rémy și îl ajută să-și elibereze ura reprimată și sexualitatea. Când Rémy vede o poză cu oameni roșii în Irlanda, îl obligă pe Patrick să călătorească cu el în țara sa de vis.

Nu mai vazusem demult un film asa ciudatel. Este foarte artistic si plin de simboluri, dar nu este deloc atragator si nu te imbie in nici un fel sa il vezi. Am impresia ca se adreseaza unu public aparte, deloc numeros si din care eu nu fac parte, dar pot sa apreciez obiectiv intentiile bune ale filmului. Are momentele lui de dinamism, dar per ansamblu are un ritm lent care sa iti permita sa digeri si sa analizezi toate metaforele. Conteaza foarte mult in ce dispozitie esti atunci cand vezi acest film. Daca ai creierul odihnit si predispus sa faca un efort pentru a intelege si interpreta orice gest, atunci s-ar putea sa iti placa, dar daca ai chef doar sa pierzi putin timp si sa te deconectezi, atunci filmul asta aproape ca iti va parea plictisitor.

Cel ami important nume din distributie este Vincent Cassel, acre asa cum ne-a obisnuit, atunci cand joaca in limba lui natala are o prestatie foarte buna, mai ales ca este un actor destul de versatil care se descurca bine si in astfel de filme si in pielea unor personaje mai usurele. Co-protagonistul este Olivier Barthélémy, un actor cu mult mai putin experienta, care a avut o sansa importanta aici de a se afirma, dar a avut o interpretare confuza si oscilanta, care nu m-a facut curios sa m interesez si de alte proiecte care l-au avut in componenta.

Este si ceva atragator intr-un film care iti da senzatia ca din clipa in clipa se va autodistruge si este mereu la lmita intre credibilitate si nebunie. Acest film ma face sa ma intreb in ce fel functioneaza mintea lui Romain Gavras, cel care a scris si a regizat filmul. Pare in acelasti timp lucid si in control, dar si scapat de la un spital de nebuni. Cred ca acest film trebuie primit cu zambete si rasete, dar luat in serios. Nu ma dau inapoi neaparat de la stfel de filme, chiar daca nu sunt neaparat preferatele mele. Cred insa ca acesta sufera la capitolul executie si pentru ca mi-a parut mult mai lung de cat a fost de fapt, am decis ca nu este un film pe care sa il reocmand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!