luni, 5 aprilie 2021

Night of the Wolf (2014)

Titlu original: Late Phases

Gen: Horror

Distributie: Nick Damici, Ethan Embry, Lance Guest, Erin Cummings, Rutanya Alda

Regizor: Adrián García Bogliano [a mai regizat: Juega Conmigo(2021), Black Circle(2018), Scherzo Diabolico(2015), The ABCs of Death(2012), Here Comes the Devil(2012)]

Buget: 22.000.000 $

Premii:
- Special Award - Best Leading Actor (Nick Damici), Toronto After Dark Film Festival, 2012
- Special Award - Best Hero (Nick Damici), Toronto After Dark Film Festival, 2012

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 51/100

Când fiare mortale atacă din pădure, depinde de un veteran grizonat să descopere ceea ce ascund locuitorii unei comunități retrase de pensionari.

Ultima saptamana am avut ocazia sa vad filme cu subiecte oarecum demodate. De data aceasta a fost randul varcolacilor. Nu stiu daca tema este una demodata asa cum spuneam, sau este mai degraba un subiect pe care il depasesti odata cu cresterea in varsta. Erau posibile trei deznodamanturi. primul si cel mai improbabil era acela de a vedea un fim senzational. Al doilea si cel de evitat era sa vad un film jenant, iar ultimul, un compromis agreabil, acela de a vedea un film decent care sa imi provoace un fel de nostalgie si care sa ma distreze. Din fericire, Night of the Wolf chiar este un film decent, care chiar daca nu pot sa spun ca m-a speriat in vreun moment, a fost palpitant si a aratat bine din punct de vedere vizual, cu cateva efecte surprnzator de bune. Cred cu tarie ca ar fi fost in avantajul filmului si acesta ar fi fost mai credibil daca personajul principal nu ar fi fost orb, dar nu le poti avea pe toate.

Bugetul a fost unul bunicel, asa ca distributia este oarecum dezamagitoare. Prestatiile nu au fost rele, dar nici nu am gasit nimic remarcabil in vreo interpretare si cred ca un nume cat de cat sonor ar fi dat putina greutate filmului. Protagonist a fost Nick damici, care s-a descurcat onorabil, avand in vedere situatia aproape imposibila in care a fost pus. Este greu sa fii credibil cand trebuie sa joci un barbat orb care se lupta cu varcolaci. Colegii din rolurile secundare nici nu l-au incurcat, dar nici nu l-au ajutat foarte mult, pentru ca nu a existat un personaj secundar cu timp suficient de ecran pentru a face asta; nici macar personajul negativ.

In fiecare an apar sute de filme cu zombie, din care doar cateva sunt demne de a fi urmarite. La fel apar si destule filme cu vampiri, cu un procentaj la fel de scazut cand vine vorba de calitate. Filmele cu varcolaci sunt foarte in ultima vreme si cand dam peste unul care mai este si bunicel, atunci cred ca nu trebuie ratat. Scenariul este decent si plin de suspans, chiar daca nu explica chiar tot, ritmul este unul potrivit de alert si este cumva in aceeasi msura si original si traditional. Ca de obicei cand vine vorba de astfel de filme, mi-am setat un nivel foarte scazut al asteptarilor si ma bucur ca am fost placut surprins si va recomand sa vedeti acest film, chiar daca nu il veti tine minte o viata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!