miercuri, 28 aprilie 2021

Free Ride (2013)

Gen: Actiune, Drama, Thriller

Distributie: Anna Paquin, Liana Liberato, Ava Acres, Drea de Matteo, Daniella Garcia

Regizor: Shana Betz [a mai regizat: Haunting of the Mary Celeste(2020), Girls! Girls! Girls!(2011)]

Premii:
- Tangerine Entertainment Juice Award, Hamptons International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 41/100

O mamă singură prinsă în comerțul cu droguri din Florida la sfârșitul anilor '70, încearcă să le facă o viață mai bună celor două fete ale ei. 

Free Ride este bazat pe fapte reale, ceea ce il face o idee mai interesant. Pe de alta parte, la baza filmului nu este vreun caz atat de deosebit incat sa fi meritat vreun film. Este o speta mai degraba banala, de aici si rezultatu a fost un film de asemenea banal. Cateva parti bune si o foarte mica doza de suspans, dar nimic mai mult. nu e fost scris prea bine, nu a fost filmet deloc bine si nici nu mi-a oferit vreo rasturnare de situatie care sa ma dea pe spate. Este un film care arata ieftin si stangaci care nu os a va ridice pulsul in nici un moment.

Anna Paquin este protagonista filmului; o atrita enervanta de obicei si a carei prestatie m-a iritat si de aceasta data si un nume obisnuit pentru astfel de filme de duzina. Exista si alte cateva fete cunoscute, dar vorbim doar de actori consacrat, daca putem spune asa, doar in astfel de filme deloc remarcabile. Poate cea mai buna interpretare a venit din partea Lianei Liberato, care a fost cat de cat mai credibila si naturala, desi era printre cei mai putini experimentati actori din distributie.

Povestea pare sa nu aiba pic de drama, chiar daca povestea asa cum e ea avea destul potential in acest sens. Pare ca ni se prezinta niste fapte la stiri si nu se creeaza nici un pic de empatie. Este pus in scena destul haotic si nu se hotaraste daca vrea sa fie un film despre traficul de droguri si efectele sale devastatoare sau despre relatia instrainata dintre o mama si fiica ei. Sunt multe lucruri pe care nu le inteleg la felul in care a fost facut acest film si nu imi explic cum s-a ratat exploatarea la maxim a unor momente dramatice si tocmai de aceea nu il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!