sâmbătă, 10 aprilie 2021

Exists (2014)

Gen: Horror

Distributie: Samuel Davis, Dora Madison, Roger Edwards, Denise Williamson, Chris Osborn

Regizor: Eduardo Sánchez [a mai regizat: Portals(2019), V/H/S/2(2013), Lovely Molly(2011), Seventh Moon(2008), Altered(2006)]

Incasari: 413.767 $

Premii:
- Audience Award - Midnighters, SXSW Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 22/100

Un grup de prieteni care se aventurează în pădurile îndepărtate ale Texasului pentru o petrecere de weekend, ajung sa fie vanati de Bigfoot.

Blair Witch, chiar daca este un film bun, a stricat intr-o buna masura genul horror, pentru ca acum oricine are doua-trei camere cat de cat mai rasarite are falsa impresie ca poate face un film horror de acelasi nivel. Si Exists este filmat intr-o proportie covarsitoare la persoana intai, lucru acre mie imi displace in mod profund. In plus, mai este si un film cu Bigfoot, un subiect total demodat si poveste in care mai pot sa creada doar cei care inca mai cred si in mos Craciun. Este laudabil tousi, ca si in acest context total potrivnic, regizorul a reusit sa produca destule scene decente cateva chiar nesperat de infricosatoare, scene care fac ca per total filmul sa fie unul decent. Chiar daca primeste o nota relativ mica, trebuie spus totusi ca acest film a fost o surpriza placuta pana la urma, pentru ca ma asteptams a fie mult mai rau.

Distributia anonima se adauga si ea listei de probleme, dar pe langa cele amintite amintite mai sus, lipsa unor actori cunoscuti care sa dea putina greutate filmului, este de aceasta data doar o problema minora. E drept ca prestatiile nu au fost iesite din comun, dar in conditiile date au fost cat de cat ok si nu au stricat si mai mult o poveste care a plecat din start cu o multime de handicapuri. In apararea lor, adolescentii speriati intr-o cabana izolata din padure au fost jucati de atatea ori de-a lungul timpului, incat este aproape imposibil sa aduci ceva nou si original intr-un astfel de rol si cred ca nici spectatorii nu mai sunt atenti la eventualele detalii de finete ale unei interpretari in asemenea conditii.

Daca este sa il judecam doar in interiorul nisei foarte restranse a filmelor cu Bigfoot, Exists cred ca este unul dintre cele mai reusite, dar asta nu inseamna in realitate mare lucru. Chiar daca scenariul nu ne ofera nici o surpriza, filmu are totusi un ritm bun si este filmat binisor, chiar si asa la persoana intai si cred ca macar de dragul copilriei merita o vizionare. Personal, sunt un fan al filmelor cu monstri, doar ca nu cu acest monstru, dar daca Bigfoot care omoara niste studenti suna bine pentru voi, atunci vizionare placuta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!