vineri, 9 aprilie 2021

Liberty Stands Still (2002)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Tanya Allen, Hart Bochner, Fulvio Cecere, Gregory Calpakis, Terry Chen

Regizor: Kari Skogland [a mai regizat: The Cult(2010), Fifty Dead Men Walking(2008), The Stone Angel(2007), Rapid Fire(2006), Chicks with Sticks(2004)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 595.214 $

Nota Gealapa: 5.95

Liberty, soția unui producător de arme, este ținută ostatică la un stand de hot dog de catre un lunetist care caută să se răzbune.

Ma asteptam ca acest film sa fie un film mediocru de la inceputul anilor 2000, dar arata mai degraba ca un film mediocru de la inceputul anilor '90. Modul in care este structurata si pusa in scena povestea, cinematografia, coloana sonora proasta si cliseele din dialoguri, toate sunt fix din acea perioada. Nici un detaliu nu indica dinainte ca acest film ar putea fi deosebit si nici nu a fost. Este doar un thriller mediocru, acre ofera cateva scene interesante si dozee limitate de tensiune si suspans. Efectele speciale nu sunt prea multe si nici nu m-au dat pe spate, dar isi fac treaba. Rasturnarile situatie aproape ca nu exista nici ele,a stfe; ca drumul pana la deznodamant este unul lent si previzibil. 

Distributia ne ofera figuri cunoscute, dar nici un nume cu adevarat important. Cei doi protagonisti sunt Wesley Snipes si Linda Fiorentino, primul un actor in voga la un moment dat, dar fara sa debordeze neaparat de un talent iesit in comun sau de o versatilitate remarcabila si a doua, un nume care a aratat potential in repetate randuri dar parca nu a ajuns niciodata sa fie cu adevarat relevanta. Ambii au avut prestatii decente, in nota generala a filmului. Oliver Platt are si el un rol marunt, care nu conteaza prea mult in economia fimului, dar atat act a aparut nici el nu a aratat o forma deosebita.

Am descoperit acest film intamplator si cred ca nici nu merita sa fie promovat mai mult, pentru ca nu are mare lucru de oferit. Are ce-i drept un pic de suspans si ridica un semn de intrebare in ceea ce priveste motivatia antagonistului, care odata dezvaluita e destul de subreda si este o mica dezamagire. Suspansul din acest film este unul atipic, pentru ca nu stai pe marginea scaunului astaptand cu pulsul ridicats a vezi ce se intampla, ci unul in care astepti confirmarea ca se intampla exact ce crezi tu ca o sa se intample si din pacate, aceasta confirmare vine. Este genul de film de la care poti lipsi lejer cateva minute pentru o pauza de tigara sau un drum la baie, iar cand te intorci nu ai senzatia ca ai pierdut ceva important. In concluzie, nu am cum sa recomand acest fim, mai ales ca piata e plina de thrillere cu mult mai bune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!