duminică, 11 aprilie 2021

I Care a Lot (2020)

Gen: Thriller, Crima, Comedie

Distributie: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest, Chris Messina

Regizor: J Blakeson [a mai regizat: The 5th Wave(2016), The Disappearance of Alice Creed(2009)]

Incasari: 1.274.561 $

Premii:
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy (Rosamund Pike), Golden Globes, SUA 2021

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 66/100

Un tutore legal corupt care confisca economiile persoanelor în vârstă de care ar trebui sa aiba grija, se întâlnește un adversar pe masura ei atunci când o femeie pe care încearcă să o înșele se dovedește a fi mai isteata decat pare la prima vedere.

Sunt destule lucruri care mi-au placut la acest film, dar si unele aspecte mai putin reusite. Imi primul rnd imi place ca are o intriga originala, cel putin pentru mine. Daca aceasta s-a mai facut si avem in fata doar un remake eu nu stiu de asa ceva. Imi place de asemenea ritmul alert, care te tine in tensiune si te face sa fii atent in permanenta. Imi place si ca scenariul ne ofera cam doua finaluri false, ambele suficient de plauzibile incat cel adevarat sa ramana surprinzator. Comedia nu este foarte prezenta, dar exista si atunci cand apare umoru este de o calitate decenta. Nu imi place in schimb ca este putin cam lung si anumite personaje cheie, apar mult prea putin, desi ar fi putut face povestea chiar mai interesanta. Din punct de vedere tehnic filmul arata binisor, cele cateva efecte si cascadorii sunt bunicele.

Distributia este si ea destul de buna, dar mai ales foarte actuala. Protagonista este Rosamund Pike, un nume destul de in voga acum si cu destul talent dovedit, deci cred ca isi merita locul din mijlocul reflectoarelor si ne ofera si aici o prestatie foarte buna. Pe langa ea, avem ocazia sa vedem si alti actori apreciati in aceste vremuri cum ar fi Peter Dinklage sau Dianne Wiest, ambii foarte respectati in industrie. Primul are un personaj direct din zona lui de confort, dar pe acre il duce la capat cu brio ca de obicei, iar Dianne Wiest este impecabila in fiecare scena in care apare, dar aceste scene sunt foarte putine din pacate.

Filmul incepe foarte bine, dar din pacate a doua jumatate scade in calitate. Povestea devine din ce in ce mai putin credibila atunci cand o femeie care escrocheaza batrani se regaseste deasupra oricarei situatii, mai ceva ca un spion experimentat. Mai mult, mult potential oferit de personajul Diannei Wiest ramane neexploatat si tot filmul am asteptat ca aceasta sa intre cu norma intreaga in film. Chiar si in aceste conditii, cred ca filmul ramane unul care merita vazut, pentru ca momentele bune chiar merita, iar cele mai putin reusite pot fi trecute cu vederea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!