miercuri, 31 martie 2021

All the Wrong Reasons (2013)

Gen: Drama

Distributie: Karine Vanasse, Kevin Zegers, Emily Hampshire, Cory Monteith, Glenn Lefchak

Regizor: Gia Milani [a mai regizat: A Dark Radius(2009)]

Buget: 950.000 $

Premii:
- Viewers Choice Award, Silver Wave Film Festival, 2013
-
Screenplay Competition Award - Script Accessible Award, Slamdance Film Festival, 2009
- Discovery Award, Toronto International Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 5.25

Un film despre patru oameni obișnuiți: un manager de magazin, un paznic, un pompier și un funcționar, care se luptă cu ei insisi în urma unor traume. 

All the Wrong Reasons este si "the wrong movie". Este un film lung, lent si in multe momente plictisitor. Pana la urma actiunea se invarte in jurul personalului dindtr-un hypermarket si indiferent ce probleme si imbarligaturi se intampla in acest context, pana la urma cat de palpitanta poate fi viata intr-un magazin? Se incearca compensare micimii subiectului cu ceva nuditate si sex, procedeu  care ajuta de multe ori, dar de acesta data nu se intampla. Exista cateva momente tensionate, dar sunt prea putine, astfel ca per ansamblu filmul ramane cel mult mediocru. Multe filme reusesc sa isi ascunda bugetul mic si sa arate mai scumpe decat sunt de fapt. Ei bine, aceste este si arata la fel de ieftin.

Distributia nu este in totalitate anonima, dar este cumva de nivelul filmului. Sunt cateva figuri recognoscibile, dar pe cale nu le recunosti in totalitate, ci vag, asa cum recunosti o figura pe strada si nu stii de unde sa o iei si nici nu iti amintesti numele persoanei. Cred ca partea feminina a distributiei s-a descurcat cel putin decent, in aceste conditi nu tocmai optime pentru a-ti etala talentul, dar barbatii au cam incurcat toata treaba cu prestatii nesigure si prea putin credibile, astfel ca per total si calitatea interpretarilor lasa de dorit si incurca putin filmul. 

Imi place cum sunt introduse si dezvoltate personajele, dar cred ca filmul ar fi fost mult mai bun, daca ar fi fost cu 30 de minute mai scurt. Cele cateva momente bune din film ar fi avut nevoie de o intensitate mai mare pentru a fi puse mai bine in valoare. Filmul nu face cinste productiilor independente canadiene si nici eu nu pot sa il recomand nimanui si nici sa identifica vreo categorie de public care ar fi mai predispusa sa agreeze acest film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!