miercuri, 17 martie 2021

Shade (2003)

Gen: Thriller

Distributie: Joe Nicolo, Carl Mazzocone Sr., George Tovar, Frank Medrano, Jason Cerbone

Regizor: Damian Nieman [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 459.098 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 40/100

Un grup de trisori îl întâlnește pe "Decan" și duc la capat cu succes o teapa care duce la urmărirea lor de către un gangster răzbunător.

E ceva ciudat cu acest film. Pe hartie are cam toate ingredientele sa fie un film excelent, dar in realitate nu este atat de bun. Cui nu ii place un film cu cartofori care se insealaunul pe altul in moduri cat mai elaborate, daca acesta este pus in scena cu simt de raspundere? Poate problema este ca mi-am setat eu asteptarile prea sus, cert este ca desi per total a fost un film agreabil, Shade pare demodat chiar si pentru 2003, anul in care a aparut. Povestea are cateva rasturnari de situatie interesante, chiar si cateva glume reusite, dar dialogurile sunt uneori prea superficiale, ritmul este cam lent si chiar putinele scene care ar trebui sa iti ridice pulsul, esueaza lamentabil.

Distributia este principalul motiv pentru care aveam sperante mari legate de acest film. Cand ii vezi pe lista pe Jamie Foxx, Sylvester Stallone sau Melanie Griffith este normal sa te astepti sa vezi ceva de un nivel foarte bun. Din pacate insa, toti acestia au roluri secundare, destul de importante, dar totusi cu prea putin timp de ecran pentru a ajuta filmul cu adevarat si nici nu am vazut prea multa implicare la vreunul dintre ei. Stallone pur si simplu nu s-a potrivit cu personajul, iar Griffith a avut o interpretare de-a dreptul jenanta. Desi este greu de identificat in prima faza, protagonistul se dovedeste a fi Stuart Townsend, pe care nu l-am mai crezut nici un moment din momentul in acre a fost deconspirat ca personaj principal si care a avut o prestatie mult prea nesigura.

Chiar daca nu va deveni un film de referinta printre filmele cu jocuri de carti, Shade are si partile lui bune si chiar m-a facut sa caut un anumit tip de pachet de carti. Scenariul ne propune cam trei rasturnari majore de situatie. Pe primele doua nu le-am "mirosit" deloc, iar pe a treia am anticipat-o doar cu cateva secunde inainte sa se intample, aspect pe care l-as nota la capitolul de reusite ale filmului. Altele importante nu prea mai sunt. Chiar daca nu este un film rau, nu il recomand totusi, pentru ca sunt destule optiuni mult mai bune in aceasta nisa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!