luni, 15 martie 2021

Mad Cowgirl (2006)

Gen: Drama, Horror, Romantic

Distributie: Sarah Lassez, James Duval, Devon Odessa, Vic Chao, Walter Koenig

Regizor: Gregory Hatanaka [a mai regizat: Kill Plan(2021), A Christmas Love(2020), Heartbeat(2020), Quarantine Girl(2020), Choke(2020)]

Buget: 350.000 $

Premii:
- Silver Lake Award - Best Experimental Film, Los Angeles Silver Lake Film Festival, 2006
- Silver Lake Award - Best Performance (Sarah Lassez), Los Angeles Silver Lake Film Festival, 2006

Nota Gealapa: 5.65
Metascore: 51/100

O femeie, care moare in urma unei boli a creierului, începe o călătorie suprarealistă care ajunge sa fie foarte violenta.

Inteleg ce a vrut sa transmita acest film si inteleg cum a vrut sa o faca. De obicei sunt deschis catre orice film experimental, dar Mad Cowgirl  nu m-a atins in nici un fel si nu m-a facut sa imi pese vreo secunda de mesaj. Filmul arata chiar mai ieftin decat este si pune in scena o poveste haotica, a carui fir logic apare si dispare, care devine ciudatica si destul de greu de vazut, nu pentru ca este socanta, ci doar pentru ca lipsa de sens devine deranjanta de multe ori, chiar daca vine cu un pachet compensator de nuditate si sex. Primeste totusi puncte in plus pentru bune intentii si originalitate, dar vreau sa il uit cat mai repede.

Distributia este cam ce te-ai astepta de la un film cu un asemenea buget, adica actori anonimi care nu iti ofera nici o certitudine asupra talentului lor si poti doar sa speri ca acesta exista. Din fericire, protagonista Sarah Lassez pare care are destul talent, dar acesta nu a fost genul de film care sa o ajute sa se remarce si sa ii propulseze cariera. Restul prestatiilor nici nu conteaza, pentru ca personajele au fost prea putin importante, dar atat cat au fost, nu am vazut interpretari care sa o ajute pe protagonista, sau filmul in sine. Am vazut in aceste roluri secundare stiluri de interpretare foarte la moda la mijlocul anilor '80, care si ele au fost la fel de greu de privit ca si filmul.

Acest film este un exemplu perfect de potential irosit. Incepe cu indicii de poveste senzationala, dar sfarseste sa prin a fiun dezastru iritabil si aproape plictisitor. Pe langa dementa prezenta in film, Mad Cowgirl poate cauza aceasta boala si privitorilor mai sensibili, cum poate cu la fel de mare usurinta si o criza de epilepsie, celor predispusi la asa ceva. Filmul este plin de mici elemente fascinante care din cand in cand atrag atentia si creeaza interes, dar din pacate acestea raman neexplicate. Personal, nu cred ca are rost ca si altcineva sa se chinuie sa inteleaga cineva din acest melanj nereusit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!