sâmbătă, 20 martie 2021

Partisan (2015)

Gen: Drama, Thriller

Distributie: Vincent Cassel, Jeremy Chabriel, Florence Mezzara, Esther Blaser-Tokarev, Charlotte Miller

Regizor: Ariel Kleiman [aflat la primul sau lungmetraj]

Incasari: 72.151 $

Premii:
- Panorama Section Award - Best Director, Asian Film Festival Barcelona, 2016
- Cinematography Award -
World Cinema - Dramatic, Sundance Film Festival, 2015

Nota Gealapa: 5.70
Metascore: 50/100

Alexander, un băiat crescut într-o comună sechestrată, constată că dorința lui crescândă de a nu se alinia îl pune pe un curs de coliziune cu Gregori, liderul carismatic și dominator al societății.

Nu am avut nici un fel de asteptare de la acest film si nici nu am intuit in vreun fel ce urmeaza sa vad. Povestea ne prezinta o mica lume bolnava, un fel de cult care foloseste copii pe care ii indoctrineaza, pentru a comite crime. Cred ca a existat destul potential aici, dar in cea mai mare parte s-a irosit. Filmul arata destul de ieftin, ritmul este mult prea lent si putinele rasturnari de situatie au fost de cele mai multe ori previzibile. Partisan te inatarata in permanenta si te tine in tensiune asteptand din moment in moment sa se intample ceva major, dar acel ceva nu mai vine niciodata.

Este un film cu doar doi actori. Fizic sunt mai multi, dar numai doi dau viata unor personaje suficient de importante pentru a conta cu adevarat. Primul este Vincent Cassel, care a avut o interpretare decenta, in masura in care i-a permis si materialul pe care l-a avut la dispozitie. In plus, ma vad nevoit sa fac o remarca pe care am mai facut-o de cateva ori si anume ca este o diferenta mare intre Vincent Cassel in limba franceza si cel in limba engleza. Principalul sau partener a fost Jeremy Chabriel, un copil actor la acea data, care a aratat mult talent, dar a avut o prestatie putin prea dramatica, una care mi-a adus aminte cumva de filmele romanesti din anii '90.

Chiar daca este unul, Partisan nu arata deloc ca un film australian, dar nu stiu daca in acest caz acesta este un lucru bun sau rau, cert este ca per total este o experienta frustrata. Filmul nu ne face cunoscut in nici un moment cand ar eloc actiunea, asa ca nu pot sa imi dau seama in vreun fel daca atmosfera sumbra si decorurile sunt potrivite cu perioada si acesta este doar unul din detaliile la acre nu primim acces. Putin mister este binevenit de cele mai multe ori, dar de aceasta data este cam mult. Sunt prea multe lucruri care raman necunoscute, care fac imposibil de pus actiunea intr-un context, emaptizarea cu vreunul dintre personaje sau aparitia oricarui fel de sentiment pana la urma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!