marți, 23 martie 2021

The White Tiger (2021)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Adarsh Gourav, Rajkummar Rao, Priyanka Chopra, Vedant Sinha, Kamlesh Gill

Regizor: Ramin Bahrani [a mai regizat: Fahrenheit 451(2018), 99 Homes(2014), At Any Price(2012), Goodbye Solo(2008), Chop Shop(2007)]

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 76/100

Un șofer indian ambițios își folosește inteligenta și viclenia pentru a scăpa de sărăcie și a ajunge in varful piramidei.

De cativa ani, la Bollywood a aparut o noua categorie de filme, din care face parte si White Tiger, care sunt mult mai agreabile si pentru publicul occidental. In aceste filme, care pana nu demult erau foarte rare, conteaza povestea, dialogurile mai mult decat muzica si coregrafiile grandioase. Acest film nu va deveni un clasic precum Slumdog Millionaire sau Dangal, dar este un film foarte bun, surprinzator, cu umor bun si care ofera tensiune din plin. Fara sa aiba prea multe scene grafice sau limbaj vulgar, este totusi un film brutal, care si-a asumat un risc prn modul in care prezinta societatea indiana.

Am vazut cateva figuri familiare, dar nu pot sa spun ca numele din distributie imi sunt atat de cunoscute incat sa fac aprecieri despre cat de experimentati sau talentati sunt. Cert este ca am vazut prestatii bune, naturale, credibile, care au contribuit din plin la calitatea generala buna a filmului. Limba engleza folosita in proportie covarsitoare ajuta si ea, iar acest aspect ma face sa ii apreciez si mai mult pe actori, care probabil ar fi fost mai confortabili cu limba hindi, dar nu am sesizat o diferenta notabila in calitatea interpretarilor din cauza acestei bariere, cum se intampla in mod constant la actori mai cunoscuti si primul exemplu acre imi vine in minte este Vincent Cassel, care cand joaca in franceza este aproape de fiecare data magistral, dar cand trece la limba engleza se pierde in pluton.

Singurul repros major pe care il pot aduce filmului, este ca lucrurile se intampla mult prea repede si intreg filmul pare usor grabit si asta in conditiile in care vorbim de un film care atinge doua ore. Probabil daca nu se proceda astfel am fi vorbit de un film mult prea lung, pe acre foarte putini ar fi avut rabdarea sa il vada, mai ales ca nu avem in fata vreo poveste cu supereoir de la Marvel. In concluzie, este un film pe care va indemn sa il vedeti, pentru ca este foarte agreabil, deloc plictisitor si trebuie admirat pentru onestitate si curaj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!