duminică, 7 martie 2021

She Hate Me (2004)

Gen: Comedie, Drama

Distributie: Anthony Mackie, Kerry Washington, Ellen Barkin, Monica Bellucci, Jim Brown

Regizor: Spike Lee [a mai regizat: David Byrne's American Utopia(2020), Da 5 Bloods(2020), BlacKkKlansman(2018), Pass Over(2018), Michael Jackson's Journey form Motown to Off the Wall(2016)]

Buget: 8.000.000 $
Incasari: 1.526.951 $

Premii:
- Hall of Shame, Women Film Critics Circle Awards, 2004

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 30/100

Concediat pentru a dezvălui practici corupte de afaceri, un fost director de biotehnologie se reorienteaza spre impregnarea lesbienelor bogate pentru profit.

She Hate Me este inca un exemplu de film mediocru si deloc memorabil care ar fi putut fi mult mai bun. Are o intriga interesanta, are putina comedie, prea putina insa, putina drama, e putin ciudat, e putin sexy, dar nu isi asuma nici o directie in mod hotarat. Ritmul este mult prea lent, ceea ce face filmul inutil de lung si aproape plictisitor. Scenariul este oscilant si alterneaza scenele foarte captivante cu timpii morti, dar poate cea mai mare problema si cea mai usor sesizabila este coloana sonora. Este cea proasta muzica pe care am auzit-o intr-un film de ceva vreme si este atat de nereusita incat nu am putut sa o ignor in nici un moment, a stricat majoritatea sceneleor si ma va bantui si o vreme de acum inainte.

Poate o sa va sochez cand o sa va zic ca distributia nu este cine stie ce. Da, il are pe Anthony Mackie, dar intr-o faza incipienta a carierei sale si in plus, inca nu l-am vazut descurcandu-se foarte bine in astfel de roluri de substanta. Nu imi amintesc nici o interpretare dramatica de-a lui care sa ma fi dat pe spate. problema mare nu este el insa, pentru ca Mackie face totusi o treaba decenta; problema este ca pe langa el sunt foarte putine nume familiare, daramite relevante si nici unul dintre acestea nu are un rol suficient de important pentru a ajuta cu adevarat filmul. 

Filmul il are la carma pe Spike Lee, deci te astepti sa fie inteligent si este, problema este insa ca fiecare scena isteata are ca si corespondent una foarte cringy. As remerca totusi in lucru care merita remarcat in toata aceasta mediocritate si anume felul in care sunt prezentate lesbienele. Atat cat poate intelege mintea mea hetero, mi s-a parut cea mai reusita, obiectiva si profunda abordare a sexualitatii femeilor care indragesc alte femei, aratand de exemplu si preocuparile familiale ale acestora, dar atingand si sexualitatea, diversitatea si toate astea fara sa creeze neaparat o drama epica. Mi se pare prea putin insa pentru a salva filmul, care ramane unul de duzina si pe care nu il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!